ΚΥΠΡΟΣ: 836 καταγγελίες σε 8 ώρες σε μια πόλη -Προβληματισμό εκφράζει ο κ. Χατζηγιασεμής

Sharing is caring!

Προβληματισμό σε οποιονδήποτε υγιώς σκεπτόμενο άνθρωπο προκαλούν τα στατιστικά που προέκυψαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση τροχαίου ελέγχου που έγινε στην Λάρνακα την Τετάρτη (29/01).

Στην επιχείρηση που είχε καθαρό χρόνο ελέγχου 8 ωρών και έγινε με τη συνεργασία της Τροχαίας Λάρνακας και της Τροχαίας Αρχηγού, προέκυψαν 836 καταγγελίες. Κάτι που σημαίνει πως αναλογικά είχαμε 100 καταγγελίες κάθε ώρα.

Αναλυτικά:
518 καταγγελίες αφορούσαν παραβίαση ορίου ταχύτητας.
58 οδηγοί καταγγέλθηκαν για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
4 εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών
119 πρόσωπα εντοπίστηκαν από τα ‘έξυπνα περιπολικά’ (ANPR) να μην έχουν ανανεώσει τις απαραίτητες άδειες (κυκλοφορίας, ΜΟΤ κτλ.).
56 για χρήση τηλεφώνου

* Οι υπόλοιπες καταγγελίες αφορούν διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα που δεν εμπίπτουν στις πιο πάνω κατηγορίες.

Το γεγονός ότι έγιναν τόσες πολλές καταγγελίες για παραβίαση του ορίου ταχύτητας είναι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κάποιος ότι το εν λόγω αδίκημα σχετίζεται με τα πλείστα θανατηφόρα τροχαία.

Πέραν τούτου ο υπεύθυνος Τροχαίας Λάρνακας, Χάρης Χατζηγιασεμής, σχολιάζοντας στο ThemaOnline τις πιο πάνω καταγγελίες, έθιξε μια άλλη παράμετρο: «Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αρκετοί οδηγοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι να φορούν ζώνη ασφαλείας. Ο σχετικός νόμος ισχύει από τη δεκαετία του ’80 και παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας υπάρχει κόσμος που δεν έχει καταλάβει τη σημασία της χρήσης ζώνης».

Related posts