Wednesday, July 17, 2024
Home » «Κύπριοι» σε πολυεθνική συμμορία ξεπλύματος χρήματος στη Σιγκαπούρη. Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα

«Κύπριοι» σε πολυεθνική συμμορία ξεπλύματος χρήματος στη Σιγκαπούρη. Συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα

0 comment
diavatiria
Δύο «Κύπριοι», οι οποίοι είναι άγνωστο αν πρόκειται για πολιτογραφηθέντες ή για άτομα με πλαστά κυπριακά διαβατήρια, συνελήφθησαν μαζί με άλλα 8 άτομα που κατείχαν διάφορα διαβατήρια, χθες στη Σιγκαπούρη, σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας για εξάρθρωση κυκλώματος ξεπλύματος χρήματος.

Οι «Κύπριοι» είναι οι Su Haijin και Wang Dehai, πιθανότατα με καταγωγή τη Κίνα. Το protothema.gr, επικοινώνησε με τη κυπριακή αστυνομία, η οποία μέχρι πριν λίγο δεν είχε σαφή ενημέρωση για την υπόθεση, αφού η επιχείρηση των αρχών της Σιγκαπούρης είναι σε εξέλιξη σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Su Haijin, κατά τη προσπάθεια σύλληψης του, προσπάθησε να διαφύγει. Φέρεται να πήδηξε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος που διέμενε και λίγο αργότερα εντοπίστηκε τραυματισμένος να κρύβεται σε υπόνομο.

Όπως αναφέρθηκε από την αστυνομία της Σιγκαπούρης, ο Haijin διατηρούσε τις αισθήσεις του και κρατείται φρουρούμενος σε νοσοκομείο.

S$1 billion in assets seized in one of Singapore's largest money laundering probes

«Πολυεθνικό «συνδικάτο»

Κλείσιμο

Χθες συνελήφθησαν συνολικά 10 άτομα, κάτοχοι διαφόρων διαβατηρίων που είτε πλαστογραφήθηκαν στη Κίνα είτε τα απέκτησαν με άγνωστο τρόπο από τη Κύπρο, τη Τουρκία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Καμπότζη κλπ

Η επιχείρηση των αρχών της Σιγκαπούρης, ήταν καλά μελετημένη αφού τα μέλη του κυκλώματος είχαν τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, για υποθέσεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για πλαστογραφία.

Οι δέκα συλλήψεις, έγιναν σε συγκρότημα πολυτελών μπανγκαλόους και στην επιχείρηση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες, είναι 9 άνδρες και μία γυναίκα 31 έως 44 ετών, ενώ άλλοι 8 καταζητούνται. Όπως έχει αναφερθεί, 12 μέλη του κυκλώματος έχουν συνεργαστεί με την αστυνομία δίνοντας πληροφορίες για να ελαφρύνουν τη θέση τους.

amaxia
diavatiria
kypros
lefta

Θησαυρός

Οι αρχές της Σιγκαπούρης, ανακοίνωσαν ότι έχουν εντοπίσει περιουσία περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη κατοχή του κυκλώματος. Πρόκειται για μετρητά, χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα, αυτοκίνητα, χρυσαφικά και άλλα ήδη μεγάλης αξίας. Βρέθηκαν επίσης πλαστά έγγραφα που καταδείκνυαν ότι το κύκλωμα με αυτά εξασφάλιζε (έκλεβε) περιουσιακά στοιχεία άλλων προσώπων. Εντο΄στηκαν βαλίτσε ς με μετρητά, με ακριβά ρολόγια, ράβδοι χρυσού και ηλεκτρονικές συσκευές. Όλα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες

· Su Haijin, 40 ετών με κυπριακό διαβατήριο. Πέραν των άλλων κατηγορείται και για αντίσταση κατά τη σύλληψη.

· Wang Dehai, 34 ετών με κυπριακό διαβατήριο. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

· Vang Shuiming, 42 ετών με τουρκικό διαβατήριο. Κατηγορείται για χρήση πλαστού εγγράφου.

· Zhang Ruijin, 44 ετών με διαβατήριο Κίνας. Κατηγορείται για πλαστογραφία και για απάτη.

· Lin Baoying, 43 ετών με κινέζικο διαβατήριο. Κατηγορείται για πλαστογραφία και για απάτη.

· Su Baolin, 41 ετών, με διαβατήριο Καμπότζης. Κατηγορείται για χρήση πλαστού εγγράφου.

· Su Jianfeng, 35 ετών με διαβατήριο Βανουάτου. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

· Chen Qingyuan, 33 ετών με καμποτζιανό διαβατήριο. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

· Wang Baosen, 31 ετών με κινέζικο διαβατήριο. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

· Su Wenqiang, 31 ετών με διαβατήριο Καμπότζης. Κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Από τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι τώρα από τις αρχές της Σιγκαπούρης, φαίνεται πως τα δύο κυπριακά διαβατήρια που είχαν στη κατοχή τους οι δύο συλληφθέντες, μέλη του κυκλώματος ξεπλύματος χρήματος, είναι πλαστά και τα προμηθεύτηκαν είτε από τη Κίνα είτε από τη Καμπότζη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 34χρονος «Κύπριος» Wang Dehai αντιμετωπίζει μία κατηγορία για κατοχή 2.299.950 δολαρίων Σιγκαπούρης σε μετρητά, τα οποία προήλθαν από διαδικτυακές απάτες τζόγου.

kyprosnw

Στη κατοχή του εκτός από το κυπριακό διαβατήριο βρέθηκαν και διαβατήρια άλλων χωρών που φαίνεται να τα προμηθεύτηκε από την Κίνα και την Καμπότζη.

Εκτός από την κατάσχεση μετρητών αξίας άνω των 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης, η αστυνομία κατέσχεσε επίσης 10 ηλεκτρονικές συσκευές, 35 πολυτελή ρολόγια και τσάντες και 51 κοσμήματα. Επίσης κατασχέθηκα ένα πολυτελές ακίνητο και δύο οχήματα εκτιμώμενης αξίας άνω των 23 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης.

Η αστυνομία πάγωσε επίσης πέντε τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικό υπόλοιπο άνω των 1,7 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης και άλλα ξένα νομίσματα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με τα αδικήματα του Wang.

Ο άλλος «Κύπριος», ο 40χρονος Su Haijin που πήδηξε από μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου για να γλιτώσει τη σύλληψη και εντοπίστηκε σε υπόνομο, είχε επίσης και άλλα διαβατήρια που εξασφάλισε στη Κίνα και τη Καμπότζη.

Στη κατοχή του βρέθηκαν μετρητά άνω των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης και άλλα ξένα νομίσματα. Επίσης κατασχέθηκαν 13 πολυτελή ακίνητα και πέντε οχήματα εκτιμώμενης αξίας άνω των 118 εκατομμυρίων δολαρίων Σιγκαπούρης.

Κατασχέθηκαν επίσης χρυσαφικά και χιλιάδες μπουκάλια ακριβών κρασιών και άλλων ποτών. Παράλληλα οι αρχές πάγωσαν και 4 τραπεζικούς λογαριασμούς που είχε στο όνομα του με υπόλοιπο άνω των 100.000.000 δολαρίων Σιγκαπούρης.

«Παρουσιάστηκε» στο Δικαστήριο μέσω βιντεοσύνδεσης από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται με κατάγματα στα χέρια και στα πόδια. Ισχυρίστηκε ότι πήδηξε από το μπαλκόνι γιατί πίστευε πως του χτυπούσε τη πόρτα ο σύντροφος μιας γυναίκας, με την οποία είχε ερωτική επαφή στο Ντουμπάι και όταν το έμαθε είχε απειλήσει να τον σκοτώσει.

Ο Δικαστής τον διέκοψε και του υπενθύμισε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να εξηγήσει τη στάση του. Διατάχθηκε η προφυλάκιση του, χωρίς να γίνει δεκτό το αίτημα για να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Πηγή  : protothema.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More