Κορωνοϊός: Επιστρέφουν στην Κύπρο οι μαθητές από το Μιλάνο

Sharing is caring!

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν στην Κύπρο οι μαθητές από το Μιλάνο

Κορωνοϊός: Επιστρέφουν στην Κύπρο οι μαθητές από το Μιλάνο

Εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιταλία το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου αποφάσισε πως θα επιστρέψουν πίσω όλοι οι Κύπριοι μαθητές που βρίσκονται στο Μιλάνο. 

Το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) της Κύπρου ανακοινώνει σχετικά με την ομάδα μαθητών/μαθητριών που βρίσκονται στο Μιλάνο για συμμετοχή στο πρόγραμμα Erasmus+, πως ύστερα από τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις ιταλικές Αρχές για αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, το Πρόγραμμα ματαιώθηκε.

Επιστρέφουν οι μαθητές στην Κύπρο λόγω Κορωνοϊού

Ως εκ τούτου, αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ΥΠΠΑΝ ανέλαβε πρωτοβουλία και έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για επιστροφή των μαθητών/τριών στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν.

«Όσον αφορά Ιδιωτικές Σχολές ή άλλους φορείς που μπορεί να απευθυνθούν στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με τη διοργάνωση ταξιδιών στην Ιταλία, το ΥΠΠΑΝ διευκρινίζει ότι ισχύουν οι σχετικές οδηγίες που δίνονται από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εξωτερικών», καταλήγει η ανακοίνωση.

Επτά νεκροί και πάνω από 200 κρούσματα από τον κορωνοϊό

Ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό ιό στην Ιταλία έχει φτάσει τους επτά, ενώ πάνω από 200 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Η ιταλική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη έκτακτων μέτρων, θέτοντας σε καραντίνα χωριά της Βόρειας Ιταλίας, όπου και εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ έχει ακυρωθεί και το διάσημο καρναβάλι της Βενετίας. Η Αυστρία έκλεισε τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με την Ιταλία και την ίδια ώρα κλειστά παραμένουν και τα σχολεία όπως επίσης και τα μουσεία.

ΠΗΓΗ: pronews.gr

 

 

Related posts