Monday, July 15, 2024
Home » Kατάσταση πολέμου; Σχέδιο του ΝΑΤΟ για αποστολή 100.000 στρατιωτών στην Πολωνία – Ετοιμασίες σύρραξης με Βάγκνερ σε Δυτ. Ουκρανία και Διάδρομο Suwalki

Kατάσταση πολέμου; Σχέδιο του ΝΑΤΟ για αποστολή 100.000 στρατιωτών στην Πολωνία – Ετοιμασίες σύρραξης με Βάγκνερ σε Δυτ. Ουκρανία και Διάδρομο Suwalki

0 comment

Αναπτύσσονται ισχυρές πολωνικές δυνάμεις στα σύνορα με Λευκορωσία!

Κολοσσιαία αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για σύρραξη με Ρωσία – Σε ετοιμότητα 400.000 στρατιώτες! – Μόσχα: Είναι το σχέδιο Μπαρμπαρόσα!

Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας αναμένεται στο τρίγωνο Πολωνίας-Λευκορωσίας-Ουκρανίας καθώς ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα αποκάλυψε την ύπαρξη σχεδίου του ΝΑΤΟ για άμεση μεταφορά 100.000 στρατιωτών στη χώρα.

Προφανώς πρόκειται για σχέδιο εμπόλεμης κατάστασης. Η Πολωνία έχει ικανό αριθμό δυνάμεων και μέσων που δεν δικαιολογεί την μετάβαση επιπλέον 100.000 ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών παρά μόνο αν υπάρχει ζήτημα ευθείας αντιπαράθεσης με την Ρωσία.

Γιατί να υπάρχει σχέδιο άμεσης μεταφοράς 100.000 ΝΑΤΟϊκών στρατιωτών στην Πολωνία; Θα μπουν χερσαίες δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην δυτική Ουκρανία ώστε να μην προλάβει η Βάγκνερ να κλείσει τα ουκρανικά σύνορα;

Ή στο ΝΑΤΟ προβλέπουν απευθείας σύρραξη με τις δυνάμεις της Βάγκνερ στον διάδρομο Suwalki προς Λιθουανία;

Διαβάστε επίσης: H Ρωσία θα ξεμπλοκάρει το Καλίνινγκραντ;- To NATO μελετά “Κεραυνοβόλα προέλαση της Βάγκνερ στον Διάδρομο Suwalki” – Ανάπτυξη δυνάμεων Πολωνίας-Λιθουανίας (vid)

 

100.000 ΝΑΤΟϊκοί στρατιώτες στην Πολωνία!

Το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει ένα σχέδιο σύμφωνα με το οποίο, εάν χρειαστεί, 100.000 στρατιώτες μπορούν να μεταφερθούν άμεσα στην Πολωνία. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, που μεταδόθηκε από την πολωνική τηλεόραση, ο Ντούντα διευκρίνισε ότι εάν υπήρχε επίθεση στο έδαφος της Πολωνίας, για παράδειγμα, από τη Λευκορωσία, θα σταλούν περίπου εκατό χιλιάδες στρατιώτες της συμμαχίας προς υποστήριξη του πολωνικού Στρατού.

Σύμφωνα με τον Ντούντα, αυτά τα αξιώματα έγιναν αποδεκτά και εγκρίθηκαν από την ηγεσία της συμμαχίας στο πλαίσιο του αμυντικού δόγματος.

Επί του παρόντος, υπάρχει μια ομάδα περίπου 10.000 στρατιωτών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Πολωνίας, σημαντικό μέρος των οποίων είναι αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό.

Νωρίτερα ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συνταγματάρχης ΜακΓκρέγκορ, τόνισε ότι εάν η Πολωνία στείλει τα στρατεύματά της στο έδαφος της Ουκρανίας, αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

“Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην Πολωνία που ονειρεύονται να αναβιώσουν την Κοινοπολιτεία, ωστόσο, εάν ο πολωνικός στρατός εισέλθει στην Ουκρανία, αυτό θα γίνει ένα είδος δούρειου ίππου για το ΝΑΤΟ, γιατί σε αυτή την περίπτωση η Ρωσία θα έχει το δικαίωμα να θεωρήσει τέτοιες ενέργειες ως στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ και αυτό θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των χωρών μελών της συμμαχίας” κατέληξε ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής του Πενταγώνου.

Διαβάστε επίσης: Κολοσσιαία αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ για σύρραξη με Ρωσία – Σε ετοιμότητα 400.000 στρατιώτες! – Μόσχα: Είναι το σχέδιο Μπαρμπαρόσα!

 

Πολωνία: Αναπτύσσει 1.000 στρατιώτες στα σύνορα με Λευκορωσία

Παράλληλα, οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσουν 1.000 και πλέον στρατιώτες με 200 οχήματα από την 12η και 17η Ταξιαρχία στην περιοχή των συνόρων ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

Την ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή ανακοίνωσε ο πολωνός υπουργός Άμυνας Μάριους Μπλάστσακ, εξηγώντας πως σκοπός είναι να επιδειχθεί ότι η Βαρσοβία είναι έτοιμη να αντιδράσει σε οποιαδήποτε «απόπειρα αποσταθεροποίησης».

Οι ενισχύσεις στέλνονται στην περιοχή Ποντλάσκι, στη μεθόριο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λευκορωσία.

Η επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας μεταφέρονται τα στρατεύματα, ονομάζεται «Safe Podlachie». Η εντολή έναρξης της επιχείρησης δόθηκε μετά την εμφάνιση πληροφοριών σχετικά με την άφιξη στη Λευκορωσία μεγάλου αριθμού δυνάμεων της ρωσικής PMC “Wagner”.

Ο πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda δήλωσε νωρίτερα ότι η χώρα θεωρεί αυτό το γεγονός ένα πολύ αρνητικό και δυσάρεστο γεγονός.

“Η Πολωνία αποφάσισε να ενισχύσει τα σύνορα με τη Λευκορωσία σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη δημοκρατία. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε η PMC “Wagner”” ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών της Πολωνίας.

Οι πολωνικές αρχές αποφάσισαν να μεταφέρουν επειγόντως πρόσθετες δυνάμεις στα σύνορα με τη Λευκορωσία, συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών και αντιτρομοκρατικών μονάδων.

Αυτοί θα ενωθούν θα με τους 5.000 συνοριοφύλακες και 2.000 στρατιωτικούς που ήδη φρουρούν τα σύνορα με τη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Πολωνίας, Mariusz Kaminski, αυτό οφείλεται στην «τεταμένη» κατάσταση.

Ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος στην Πολωνία, του Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης, έκανε λόγο για «πολύ σοβαρή» ενίσχυση των συνόρων με τη Λευκορωσία.

Διαβάστε επίσης: Δυνάμεις της Βάγκνερ μπήκαν Λευκορωσία & έλαβαν τεράστιες ποσότητες οπλισμού- Ουκρανική Διοίκηση: “Να ετοιμαστούν οι πολίτες του Κιέβου για “εθνική αντίσταση”

Ολοκληρώνεται η αντιπυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ στην Πολωνία

Ταυτόχρονα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατασκευή της αμερικανικής βάσης αντιπυραυλικής άμυνας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2023.

Η αντιπυραυλική ασπίδα στο Redzikovo αποτελείται από ένα ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης AN/SPY-1 με εκτοξευτές Mk 41 VLS και 24 πυραύλους αναχαίτισης RIM-161 Standard Missile 3.

Αφού τεθεί σε λειτουργία η βάση, το Πεντάγωνο θα ολοκληρώσει πρακτικά την ανάπτυξη του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη (EuroPRO).

Εκτός από τις σχεδόν τελειωμένες εγκαταστάσεις στο Redzikovo, στοιχεία της EuroPRO περιλαμβάνουν επίσης μια παρόμοια βάση στη ρουμανική πόλη Deveselu, ένα κέντρο διοίκησης στη Γερμανία, ένα ραντάρ προειδοποίησης πυραύλων στην Τουρκία και αντιτορπιλικά του αμερικανικού ναυτικού που σταθμεύουν στην Ισπανία.

Η κατασκευή της βάσης στο Ρετζίκοβο κόστισε στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ περίπου 850 εκατομμύρια δολάρια. Προβλεπόταν ότι οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωνόταν το 2018, αλλά η προθεσμία ολοκλήρωσης της εγκατάστασης αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω δυσκολιών που αντιμετώπισε τοπικός εργολάβος.

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, η πολωνική βάση θα γίνει μέρος μιας παγκόσμιας αντιπυραυλικής ασπίδας που προστατεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους από πυραυλικές επιθέσεις από την Ασία και τη Μέση Ανατολή, κυρίως από τη Βόρεια Κορέα και το Ιράν.

Μάλιστα, η δημιουργία βάσεων αντιπυραυλικής άμυνας σε Πολωνία και Ρουμανία στρέφεται μεταξύ άλλων και κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έτσι, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η ανάπτυξη συγκροτημάτων Aegis Ashore στην Ανατολική Ευρώπη αποτελεί παραβίαση των υποχρεώσεων της Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με Ρώσους ειδικούς, οι κάθετοι εκτοξευτές MK41 μπορούν να εκτοξεύσουν όχι μόνο αντιπυραυλικούς, αλλά και πυραύλους κρουζ Tomahawk.

Και αυτό έρχεται να συγχρονιστεί με τα νέα σχέδια του ΝΑΤΟ. 100.000 στρατιώτες έτοιμοι για μετάβαση στην Πολωνία και 300-400.000 να τίθενται σε ύψιστη ετοιμότητα.

 

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More