Καταδικάστηκε στην Αγγλία για παράνομα συνδρομητικά κουτιά και διεφυγε κατεχόμενα

Sharing is caring!

“Ένας άνδρας που καταδικάστηκε για πώληση αποκωδικοποιητών που παρείχαν παράνομη πρόσβαση στο Sky TV, το BT Sports και τη Virgin, διέφυγε στη βόρεια Κύπρο”, σύμφωνα με βρετανικό δικαστήριο.

Ο Michael Hornung , 38, από το Tameside , καταδικάστηκε σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση για πώληση μη εξουσιοδοτημένων αποκωδικοποιητών, πώληση αντικειμένων για χρήση σε απάτη και διαφήμιση μη εξουσιοδοτημένων αποκωδικοποιητών προς πώληση.
Σύμφωνα με το Manchester Evening News (17/06/22), κρίθηκε ένοχος ερήμην του μετά από μια δίκη στο Minshull Street Crown Court τον περασμένο μήνα. Δεν παρέστη στην ακρόαση της καταδίκης την Πέμπτη, με το δικαστήριο να είπε ότι είχε καταφύγει στην ελεγχόμενη από τους Τούρκους βόρεια Κύπρο, μια περιοχή με την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει συνθήκη έκδοσης.
Ο Hornung εκτιμάται ότι πούλησε περίπου 2.700 αποκωδικοποιητές σε μια περίοδο τριών ετών μεταξύ Ιανουαρίου 2014 και Ιανουαρίου 2017. Η επιχείρηση εκτιμάται ότι είχε κάνει περίπου 350.000 £, με εκτιμώμενη απώλεια περίπου 2 εκατομμυρίων λιρών σε  εταιρείες μέσων ενημέρωσης.
Ενεργώντας για λογαριασμό της Federation Against Copyright Theft (FACT), ο εισαγγελέας Ari Alibhai, είπε ότι η Hornung παρείχε εξοπλισμό που επέτρεπε στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε συνδρομητική τηλεόραση «premium», συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων pay-per-view όπως πυγμαχία, χωρίς να πληρώσουν για αυτό. Διατηρούσε έναν λογαριασμό με το όνομα «NoHatsNoTrainers» που διαφήμιζε τις συσκευές προς πώληση σε έναν ιστότοπο που ονομάζεται CS-world.
Ο κ. Alibhai είπε: «Ήταν μια εξελιγμένη και ανταποδοτική επιχείρηση που παρείχε στους πελάτες τα μέσα πρόσβασης στην τηλεόραση χωρίς να πληρώνει τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ή άλλους με δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για αυτό το περιεχόμενο».
Ήταν «πολύ δύσκολο» να υπολογίσουμε ακριβώς πόσα χρήματα συγκέντρωσε ο Hornug μέσω της απάτης, καθώς δεν κρατούσε αρχεία, είπε ο κ. Alibhai, αλλά οι συναλλαγές με PayPal ενός έτους έδειξαν ετήσιο τζίρο περίπου 125.000 £. «Δημιουργούσε πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά», είπε ο κ. Alibahi.
Ο Hornung συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από κοινή έρευνα μεταξύ της GMP και της FACT. Αρχικά συνεργάστηκε με τις δικαστικές διαδικασίες, αλλά αργότερα δεν παρέστη στη δίκη του και καταδικάστηκε ερήμην του.
Η δικαστής Angela είπε ότι ο Hornung είχε «σκόπιμα διαφύγει». «Δεν είναι παράλογο αυτό το δικαστήριο να συμπεράνει ότι ήταν μια προγραμματισμένη απόδραση», πρόσθεσε.
Καταδικάζοντας τον Hornung, πρώην μέλος του Ravenswood Drive, σε τεσσεράμισι χρόνια φυλάκιση, ο δικαστής είπε: «Αυτά τα αδικήματα ήταν πολύπλοκα και απαιτούσαν έναν βαθμό τεχνικής επάρκειας και προγραμματισμού και διεξήχθησαν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα». Στις 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ακρόαση για τα προϊόντα εγκλήματος.

 

Πηγή: Sigmalive

Related posts