Ήθελε το αποτύπωμα της Iryna για να μεταφέρει χιλιάδες από τις καταθέσεις της… Ο εθισμός στον τζόγο και οι μετακινήσεις μετά τον φόνο

Sharing is caring!

Ήθελε το αποτύπωμα της για να μεταφέρει τις καταθέσεις από τον λογαριασμό της – Ζήτησε συγγνώμη ενώπιον Δικαστηρίου και απέδωσε τη διάπραξη της άγριας δολοφονίας στην ανάγκη του για χρήματα λόγω του εθισμού του στον τζόγο – Έβαψε τα μαλλιά του και κυκλοφορούσε παντού μέχρι να συλληφθεί – Αναλυτικά όσα ακούστηκαν στο Δικατήριο

Ο 29χρονος καθ’ ομολογία δράστης και ο συνεργός του, παρουσιάστηκαν το πρωί χωρίς δικηγόρο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, το οποίο διέταξε την κράτηση τους για περίοδο 8 ημερών.

Ζήτησε συγγνώμη…

«Ευχαριστώ όλους, ζητώ συγγνώμη που προκάλεσα πόνο σε τόσους ανθρώπους και θα βοηθήσω την Αστυνομία στη διερεύνηση της υπόθεσης» είπε ενώπιον του Δικαστηρίου ο 29χρονος Λιθουανός, που ομολόγησε ότι σκότωσε την 36χρονη μητέρα τριών ανήλικων παιδιών, όταν μπήκε στο σπίτι της στον Άγιο Τύχωνα με σκοπό να τη ληστέψει.

«Δέχομαι ότι ήμουν εκεί δεν έκλεψα κάτι, ζητώ συγγνώμη απολογούμαι» είπε ο 24χρονος συνεργός του, επίσης Λιθουανός.

Όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου δράστης και θύμα γνωρίζονταν από τον Μάιο του 2019 και περίπου ένα χρόνο αργότερα η σχέση τους εξελίχθηκε από φιλική σε ερωτική. Πήγαιναν μάλιστα μαζί εκδρομές και διανυκτέρευαν σε ξενοδοχεία της υπαίθρου. Μάλιστα σε κάποια εξ αυτών είχε βρει ο δράστης καταφύγιο, ενώ καταζητείτο από τις αρχές.

Οι δυο τους χώρισαν με απόφαση της άτυχης 36χρονης όταν αντιλήφθηκε ότι ο 29χρονος ήταν εθισμένος στον τζόγο και συγκεκριμένα στα στοιχήματα. Όπως ακούστηκε στο Δικαστήριο ο δράστης είχε προβλήματα με τον τζόγο τα τελευταία 10 χρόνια. Έκανε κατά καιρούς προσπάθειες να ξεκόψει και το θύμα του έδωσε μάλιστα και κάποιες ευκαιρίες όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν και τον Σεπτέμβρη του 2020 διέκοψαν το δεσμό τους, όμως παρέμειναν φίλοι. Ο 29χρονος της τηλεφωνούσε και την αναζητούσε, σε σημείο που είχε γίνει ενοχλητικός.

Έχανε όλα του τα λεφτά…

Όπως χαρακτηριστικά ακούστηκε στο Δικαστήριο, το πρόβλημα του με τον τζόγο ήταν τόσο μεγάλο που στις 8 Οκτωβρίου εξαργύρωσε επιταγή 1000 ευρώ που πήρε ως έναντι από τον εργοδότη του και μέχρι την επόμενη μέρα είχε σπαταλήσει όλα του τα χρήματα.

Έχασε τα λεφτά… ζητούσε δανεικά… σχεδίασε το έγκλημα

Την ίδια νύχτα, δηλαδή στις 9 Οκτωβρίου επισκέφθηκε διάφορα υποστατικά στη Λεμεσό ζητώντας δανεικά με σκοπό να στοιχηματίσει. Σε ένα από αυτά συνάντηση και τον 24χρονο συνεργό του, όπως ανέφερε στο Δικαστήριο ο ανακριτής της υπόθεσης, Υπαστυνόμος Γιάννος Κωνσταντίνου.

«Είναι γνωστοί και κάθισαν και κατανάλωναν ποτά. Τότε ανέφερε στον 2ο ύποπτο ότι έχει πρόβλημα με τον τζόγο και ότι χώρισε με το θύμα, η οποία ήταν πάρα πολύ πλούσια και του πρότεινε να πάνε σπίτι της, για να κλέψουν διάφορα αντικείμενα αξίας».

Ήθελε το αποτύπωμα της!

Αφού οι δυο τους πέρασαν πρώτα από το διαμέρισμα του 2ου υπόπτου, φόρεσαν μαύρα ρούχα για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Ο στόχος, όπως ακούστηκε αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα ήταν να αποκτήσουν ηλεκτρονική πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του θύματος.

«Το σχέδιο ήταν ο πρώτος ύποπτος να κτυπήσει το θύμα, να μείνει αναίσθητη και να τοποθετήσει το αποτύπωμα της στο κινητό της τηλέφωνο για να το ξεκλειδώσει και να μεταφέρει ηλεκτρονικά όλα τα χρήματα της στο λογαριασμό του».

Έβαψε τα μαλλιά του και πήγε παντού!

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, ο 29χρονος από τη στιγμή που διέπραξε το έγκλημα του και μετά εξαφανίστηκε. Από την Κυριακή τον καταζητούσαν ως γνωστόν οι αρχές. Αυτό ωστόσο δε φαίνεται να ήταν αρκετό για να τον κρατήσει κρυμμένο. Όλες αυτές τις μέρες μετακινείτο κανονικά, από τη Λεμεσό στη Λευκωσία και πίσω, καθώς και στα χωριά Ασκάς και Αγρός, εκεί όπου διανυκτέρευσε κιόλας. Μετακινείτο με λεωφορείο, ταξί ακόμα και πεζός.

Έβαψε τα μαλλιά του μαύρα προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουν και φορούσε μάσκα λόγω κορωνοϊού και χωρίς φόβο ότι θα μπορούσε κάποιος να τον αναγνωρίσει μετέβη σε καταστήματα για να πουλήσει τα όσα έκλεψε από το σπίτι του θύματος του, ενώ επισκέφθηκε κα διάφορα εστιατόρια και καφετέριες.

«Διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Λήδρας, επισκέφθηκε διάφορα πρακτορεία στοιχημάτων και διάφορα καταστήματα. Πώλησε σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, περιουσία που έκλεψε σε διάφορους καταστηματάρχες. Ένα ρολόι αξίας 11.000 ευρώ, το πώλησε 750 ευρώ… Επισκέφθηκε συγκεκριμένο κουρείο και άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του» ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Καρέ-καρέ οι προσπάθειες διαφυγής του δολοφόνου της Iryna στα χωράφια λίγο πριν συλληφθεί

Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος!

Στα αξιοσημείωτα από όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο κατά το αίτημα της Αστυνομίας για προσωποκράτηση των δύο, ήταν ότι ο 29χρονος Λιθουανός όλες αυτές τις μέρες που καταζητείτο από τις αρχές κυκλοφορούσε σε διάφορους χώρους, πόλεις και χωριά. Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, είχε μεταβεί και στη Λευκωσία με σκοπό να πουλήσει τα κλοπιμαία αντικείμενα, όπως και έκανε. Μετέβη μάλιστα και στα χωριά Αγρός και Ασκάς, και συγκεκριμένα σε εξοχικές κατοικίες όπου είχε διαμείνει στο παρελθόν με την 36χρονη γυναίκα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανέναν αφού κυκλοφορούσε με μάσκα λόγω κορωνοϊού και με βαμμένα τα μαλλιά του μαύρα.

Με απύθμενο μάλιστα θράσος, ο 29χρονος επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, λίγο πριν συλληφθεί χθες, γι’ αυτό βρισκόταν και στην περιοχή. Συγκεκριμένα όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου από τον ανακριτή της υπόθεσης Υπαστυνόμο Γιάννο Κωνσταντίνου, επέστρεψε χθες από το χωριό Ασκάς στη Λεμεσό.

«Μετέβηκε εκ νέου στην οικία του θύματος, εισήλθε με τον ίδιο τρόπο στην κατοικία με σκοπό όπως ανέφερε να κλέψει και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Ήχησε ο συναγερμός της κατοικίας και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να καταφέρει να κλέψει οτιδήποτε, όπου και στη συνέχεια εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη».

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Related posts