Ηλίας Μυριάνθους: Kαλωσορίζουμε τον ΠτΒ της Αρμενίας

Sharing is caring!

26 Οκτωβρίου 2021

Γραπτή Δήλωση Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ κ. Ηλία Μυριάνθους

Εκ μέρους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τον Πρόεδρο της Βουλής της Αρμενίας και διαμέσου αυτού, να εκφράσουμε την αγάπη και την υποστήριξη μας προς τον πολύπαθη λαό της Αρμενίας, αλλά και σε ολόκληρο τον αρμένικο λαό της διασποράς.

Δυστυχώς, είναι με πόνο ψυχής που είδαμε κατά την περσινή περίοδο να εξελίσσεται η τραγωδία των Αρμενίων στη Δημοκρατία του Αρτσάχ και η οποία διαδραματίζονταν υπό το απαθή βλέμμα της διεθνούς κοινότητας αφήνοντας τα αζέρικα στρατεύματα υπό την υποστήριξη της Τουρκίας να εισβάλουν, να καίνε, να λεηλατούν, να καταστρέφουν περιουσίες και να σκοτώνουν.

Θεωρούμε λοιπόν, πολύ σημαντικό για την αντιμετώπιση των κοινών μας προκλήσεων και εχθρών της Κύπρου και της Αρμενίας , ότι οι διμερής σχέσεις μεταξύ των χωρών μας θα πρέπει να διευρυνθούν και να καλύψουν όλους του πολιτικούς και κοινωνικοοικονομικούς τομείς και την ίδια στιγμή, να αξιοποιηθεί ο κυπριακός ελληνισμός της διασποράς και ο αρμενικός πληθυσμός της διασποράς για την ενίσχυση των σχέσεων αυτών προς την προώθηση των εθνικών μας συμφερόντων .

Ηλίας Μυριάνθους
…………………………
Βουλευτής Κ.Σ. ΕΔΕΚ
Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου

Related posts