Ιδού η Ρόδος !

Sharing is caring!

Ο κόσμος συζητά την αποκάλυψη  του σκανδάλου με τα φύκια στη Γεροσκήπου. Η Κίνησή μας με αφορμή αυτό το γεγονός και τις έντονες επιθέσεις από τον δήμαρχο εναντίον του δημοτικού μας συμβούλου,  που το αποκάλυψε, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να μείνει απαθής. Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

Η αδράνεια του δημάρχου Γεροσκήπου είναι ο αποκλειστικός λόγος να μην υπάρχει εναλλακτική επιλογή χώρου απόθεσης των φυκιών.

Η σκληρή αλλά εποικοδομητική κριτική της Κίνησης για το έργο που συντελείται είχε αντίθετο αποτέλεσμα για τους Δήμους Πάφου και Γεροσκήπου. Στο δήμο Πάφου το ένα έργο διαδέχεται το άλλο,  η πόλη μεταμορφώνεται. Δυστυχώς στη Γεροσκήπου εδώ και μια περίπου δεκαετία δεν υπήρξε τίποτα ενώ κάποια έργα που τροχοδρομήθηκαν επί προηγούμενης δημαρχίας ουδέποτε ολοκληρώθηκαν. Επανειλημμένα δηλώσαμε ότι το ”μυστικό” της επιτυχίας είναι να αφιερώνουν οι δήμαρχοι πολύ χρόνο και σκληρή καθημερινή δουλειά για ωρίμανση και προώθηση έργων.

Όσον αφορά τις κατηγορίες του δημάρχου, μέσω τοπικού ραδιοσταθμού, εναντίον του δημοτικού συμβούλου της Κίνησης αποτελούν,  το λιγότερο, μια προσπάθεια από το δήμαρχο να δικαιολογήσει τις δικές του ευθύνες για τη στασιμότητα του δήμου Γεροσκήπου. Οι προτάσεις του δημοτικού συμβούλου μας διαδέχονται η μια την άλλη. Η διαπίστωση των προβλημάτων και ελλείψεων σε συνοδεία προτεινόμενων λύσεων είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που αναγνωρίζεται στην Κίνηση μας. Παραθέτουμε κάποιες από τις ενέργειες Τρακκίδη εν συντομία:

 

  1. Άμβλυνση προβλήματος ανεργίας. 2. Προτάσεις για απόκτηση του χώρου του ΚΕΝ. 3. Προτάσεις για εμπλουτισμό της πλατείας και κατακόρυφης αύξησης των πολιτιστικών εκδηλώσεων. 4. Προτάσεις για ενίσχυση των συνταξιούχων και κατακόρυφη τόνωση της κοινωνικής πολιτικής. 5. Προτάσεις και ενέργειες για την παραλία(ευτυχώς πέρασαν με πλειοψηφία) που τα αποτελέσματα φαίνονται σήμερα. 6.Προτάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό σαν βασική παράμετρο πορείας του δήμου. 7. Επιβεβαίωση προτάσεων Τρακκίδη για το θέμα των πύργων 8. Στήριξη της διατήρησης της διοικητικής οντότητας του δήμου Γεροσκήπου με ψήφο του Τρακκίδη στην Ένωση Δήμων σε αντίθεση με το δήμαρχο που ψήφισε για την διάλυση του δήμου του.

Είναι πρωτοφανές  να δέχεται τέτοια επίθεση ένας δημοτικός σύμβουλος από το δήμαρχο του γιατί είναι τόσο ενεργητικός. Είναι τουλάχιστο απαράδεκτο να χρησιμοποιείται η επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για να διαβάλλει τον δημοτικό μας σύμβουλο που τον καλεί να εκπληρώσει έστω και μέρος της αποστολής του.

Σαν Κίνηση καλούμε το δήμαρχο Γεροσκήπου να στρωθεί στη δουλειά για το καλό της Γεροσκήπου. Επιπλέον και με αφορμή το διαφαινόμενο σκάνδαλο με τα φύκια  τον καλούμε να προσφύγουμε μαζί στο γενικό ελεγκτή της δημοκρατίας για να φανεί αν υπάρχει διασπάθιση ή όχι δημοσίου χρήματος. Ιδού η Ρόδος!

Με εκτίμηση

 

Μιχάλης Χατζημιτσής

Προεδρος Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου.

Related posts