Η Βρετανία δημιουργεί μόνιμη ναυτική δύναμη στην Κύπρο μαζί με βάση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων

Sharing is caring!

Η Βρετανία δημιουργεί μόνιμη ναυτική δύναμη στην Κύπρο μαζί με βάση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων

 

Ο“πόλεμος” της Μεσογείου λόγω των κοιτασμάτων και των εξελίξεων σε Μέση Ανατολή-Βόρεια Αφρική, άνοιξε την όρεξη και των Βρετανών που έθεσαν στο επίκεντρο των σχεδίων τους την Κύπρο, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Έγκυρες γαλλικές αμυντικές πηγές αναφέρουν ότι το Λονδίνο ετοιμάζει μόνιμη ναυτική δύναμη με έδρα τις βρετανικές βάσεις της Κύπρου, η οποία θα έχει περιοχή δράσης ολόκληρη την Μεσόγειο.

Αυτή η δύναμη θα αποτελείται αρχικά από μία Φρεγάτα και ένα αντιτορπιλικό μαζί με ένα υποβρύχιο πιθανότατα, αφού οποιαδήποτε μονάδα επιφανείας το έχει ανάγκη.

Πληροφορίες φέρουν επίσης την ανάπτυξη βρετανικών μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων στις βάσεις της Κύπρου μαζί με την περιστασιακή παρουσία Βρετανών επίλεκτων δυνάμεων, για ειδικές επιχειρήσεις.

Τον Οκτώβριο του 2020,μια δύναμη τριών πολεμικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένου του βρετανικού πολεμικού πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού “HMS Albion” πραγματοποίησε  κοινές ασκήσεις με ένα κυπριακό περιπολικό σκάφος και την γαλλική φρεγάτα “Jean Bart” έξω από την πόλη της Λεμεσού.

Παράλληλα τότε είχαμε και την μεγαλύτερη ανάπτυξη του βρετανικού ναυτικού στην Κύπρο εδώ και δεκαετίες, σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί η νέα στάση των Βρετανών στην προβληματική περιοχή, και σίγουρα όλα αυτά δεν είναι τυχαία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κύπρος 0

Ο ΟΗΕ απέστειλε τις προσκλήσεις για την άτυπη σύνοδο για το Κυπριακό στα συμμετέχοντα μέλη

Οι Βρετανοί διακηρύττουν ότι η χώρα τους υποστηρίζει σθεναρά την ασφάλεια της Ευρώπης μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια κίνηση που έρχεται να ταιριάξει απόλυτα με την στάση της Γαλλίας.

Εκτεταμένα στρατιωτικά γυμνάσια ανάμεσα στην Κύπρο και τη Βρετανία αναμένονται και στο μέλλον, στην περιοχή της Κύπρου.

Σύμφωνα και με παλαιότερο ανακοινωθέν της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας, θα έχουμε εφεξής μεγαλύτερη ανάπτυξη πολεμικών πλοίων του Βασιλικού Ναυτικού στην Κύπρο.Οι Βρετανοί, που έχουν την ίδια “αυτοκρατορική αντίληψη” με τους Τούρκους,κάνουν λόγο για επίδειξη του εύρους της αμυντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Επικεφαλής Στρατηγός των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, Ρομπ Τόμσον, είχε εκφράσει την ικανοποίηση αυτού όπως και του προσωπικού των βάσεων για την διενέργεια ασκήσεων με την κυπριακή εθνοφρουρά, αλλά  ίσως στο μέλλον δούμε τους Βρετανούς να υλοποιούν κοινή άσκηση και με το τουρκικό πολεμικό ναυτικό.

Η Κύπρος είναι το “αβύθιστο αεροπλανοφόρο” της δύσης στην Α.Μεσόγειο, μέσω του οποίου ελέγχονται σχεδόν Τρεις ήπειροι. Αυτό το διάστημα λόγω των κοιτασμάτων και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων, το νησί έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Η ξαφνική “αγάπη” των Βρετανών για την Κύπρο λοιπόν δεν είναι τυχαία αλλά υλοποιείται βάσει σχεδίου,προειδοποιώντας μας για σημαντικές εξελίξεις στην μεγαλόνησο το επόμενο διάστημα.

Για αυτό και οι Βρετανοί  δημιουργούν μια μόνιμη ναυτική δύναμη, καθώς Τούρκοι, Αιγύπτιοι, Ρώσοι αλλά και Ισραηλινού, εξοπλίζονται συνεχώς για την πιο σημαντική περιοχή του Κόσμου όπως εξελίσσεται. λόγω υδρογονανθράκων αλλά και γεωπολιτικών και αμυντικών εξελίξεων.

ΠΗΓΗ:pentapostagma.gr

Related posts