Thursday, July 18, 2024
Home » «Η σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας δικαιώνει απόλυτα», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία

«Η σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας δικαιώνει απόλυτα», αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Ελεγκτική Υπηρεσία

0 comment
, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη ο διαχωρισμός των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα και η άρση του ανέλεγκτου των εξουσιών του ως δημόσιου κατήγορου. Όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, στις 18.5.2023 εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων «τονίσαμε ότι η ταύτιση στο πρόσωπο του Γενικού Εισαγγελέα των δύο ξεχωριστών ρόλων του νομικού συμβούλου του κράτους και του δημόσιου κατήγορου, όπως και το ανέλεγκτο των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα, υποσκάπτουν την ανεξαρτησία της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ως προς το δικαίωμά της για απρόσκοπτη πρόσβαση στην πληροφόρηση». Επισημαίνει ακόμη ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε σημειώσει ότι αυτές οι στρεβλώσεις είναι μοναδικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν αναγνωριστεί και από την Επιτροπή GRECO. «Εκφράσαμε δε, την έκπληξή μας, ακούγοντας τον Γενικό Εισαγγελέα να αναφέρει ότι τούτο αποτελεί μύθο», σημειώνεται. Παράλληλα, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι είχε τεκμηριώσει ότι η GRECO δεν είδε θετικά την από τότε δρομολογούμενη αυτονόμηση ολόκληρης της Νομικής Υπηρεσίας και ότι η GRECO θεωρεί ότι, όσο ο τομέας του δημόσιου κατήγορου είναι αναπόσπαστο μέρος της Νομικής Υπηρεσίας, αυτό δημιουργεί κινδύνους επιρροής. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία εξήγησε ότι διεθνώς, τα Ανώτατα Ελεγκτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ – SAIs, Supreme Audit Institutions) καλούνται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς και «εκφράσαμε την αγωνία μας σχετικά με το ανέλεγκτο των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα ως δημόσιου κατήγορου». Στην ανακοίνωση της η Ελεγκτική Υπηρεσία δηλώνει ότι «η σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μας δικαιώνει απόλυτα. Αναμένουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προωθήσει την προεκλογική δέσμευσή του για διαχωρισμό των εξουσιών του Γενικού Εισαγγελέα σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές βέλτιστες πρακτικές που θα διασφαλίζουν παράλληλα άρση του ανέλεγκτου των εξουσιών του δημόσιου κατήγορου». Προστίθεται ακόμη ότι η σημερινή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα διαβιβαστεί άμεσα στον Διεθνή Οργανισμό INTOSAI, «αφού επιβεβαιώνει και τα όσα του έχουμε ήδη αναφέρει σχετικά με την υπόσκαψη της ανεξαρτησίας μας».

Τις χώρες από τις οποίες έρχονται τουρίστες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, ανακοίνωσε η Hermes Airports . Συγκεκριμένα, οι πρώτες χώρες ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία. Ακολουθούν οι Αυστρία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Αρμενία και Γαλλία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Σημειώθηκε επίσης 3% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καταγράφοντας 4,808,431 επιβάτες. Συγκεκριμένα, 3,252,612 επιβάτες ταξίδεψαν κατά την περίοδο Ιανουάριου-Ιουνίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, στο αεροδρόμιο Πάφου υπήρξαν 1,555,819 επιβάτες.

Σε ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «3,252,612 επιβάτες ταξίδεψαν κατά την περίοδο Ιανουάριου – Ιουνίου από το αεροδρόμιο Λάρνακας ενώ αντίστοιχα, την ίδια περίοδο, στο αεροδρόμιο Πάφου ταξίδεψαν 1,555,819 επιβάτες».Σημειώνεται ότι «σύμφωνα με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), τα αεροδρόμια της Κύπρου κατέκτησαν την πρώτη θέση όσον αφορά την  ανάκαμψη της συνολικής αεροπορικής συνδεσιμότητας, απευθείας και ενδιάμεσης,  σε σχέση με το 2019 και σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες”.

“Η απώλεια της ρωσικής και της ουκρανικής αγοράς που αποτελούσε πέραν του 20% της συνολικής επιβατικής κίνησης, έχει αναπληρωθεί με την ανάπτυξη άλλων υφιστάμενων αγορών, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζουν αύξηση πέραν του 50% σε σχέση με το 2019 ενώ σημαντική συνεισφορά έχουν και οι νέες αγορές που έχουν προστεθεί όπως η Γαλλία και  η Ιταλία», προστίθεται.Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «το πρώτο εξάμηνο του 2023, η πρώτη αγορά ήταν το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθεί η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Πολωνία ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Γερμανία. Ακολουθούν  οι Αυστρία,  Ρουμανία,  Ουγγαρία,  Αρμενία και  Γαλλία που ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα».

Η Hermes Airports «ακολουθώντας με συνέπεια τη στρατηγική ανάπτυξης δρομολογίων και υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών, συνεργάζεται με 55 αεροπορικές εταιρίες οι οποίες πραγματοποιούν πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, με 155 δρομολόγια σε 39 χώρες. Για την καλοκαιρινή περίοδο έχουν ήδη ξεκινήσει νέα δρομολόγια ενώ με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα,  η επιβατική κίνηση θα πλησιάσει πολύ κοντά στα επίπεδα του 2019», αναφέρεται.Σε δηλώσεις της, η Μαρία Κουρούπη, Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports, ανέφερε ότι «αναμφίβολα, η συνδεσιμότητα της χώρας παραμένει στο επίκεντρο της στρατηγικής μας καθώς αποτελεί την κινητήριο δύναμη του τουρισμού. Το καλοκαιρινό πρόγραμμα των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου προσφέρει στους επιβάτες περισσότερες επιλογές και ευελιξία με ένα ευρύ φάσμα προορισμών».

Πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι η Κύπρος έχει τη δυνατότητα να κερδίσει το στοίχημα του ολόχρονου τουρισμού καθώς ο φετινός χειμώνας, όπως δείχνουν οι αριθμοί, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιηθεί το θετικό momentum και η αυξητική ροή τουριστών για να συνεχίζουμε την περεταίρω ενδυνάμωσή στις νέες αγορές», κατέληξε η κ. Κουρούπη.

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More