Η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Sharing is caring!

Η Ρωσία στέλνει επιπλέον στρατό στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν στέλνει η Ρωσία, έπειτα από αίτημα του Γερεβάν

Η Μόσχα αναταποκρίθηκε στο αίτημα της Αρμενίας να ενισχύσει τους συνοριακούς της φρουρούς στα σύνορα Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και να εγγυηθεί την ειρηνευτική συμφωνία για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε ο Ρώσος πρόεδρος, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ.

Σημαντική η διευθέτηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, δηλώνει ο Πούτιν

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ έχει σημασία για την εσωτερική ασφάλεια της Ρωσίας.

«Για εμάς, για τη Ρωσία, οι διενέξεις αυτού του είδους και η διευθέτησή τους έχουν ιδιαίτερη σημασία, δεν είναι κενά λόγια, και έχω υπ’ όψιν μου ότι στη Ρωσία ζουν εκατομμύρια Αρμένιοι και Αζέροι», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στην κυβερνητική σύσκεψη με θέμα την ειρηνευτική δύναμη που αναπτύχθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι «τη Ρωσία συνδέουν μακραίωνες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία» και «αυτό για μας έχει μια εσωτερική πολιτική διάσταση και μεγάλο ενδιαφέρον από την άποψη των εγγυήσεων της εσωτερικής ασφάλειας, από την άποψη της πολιτικής», δήλωσε ο Πούτιν.

188 επιπλέον στρατιωτικοί στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) Μπόρτνικοφ δήλωσε επιπλέον ότι εστάλησαν 188 στρατιωτικοί και ο απαιτούμενος στρατιωτικός εξοπλισμός στα σύνορα της Αρμενίας, όπως πως ενημερώθηκε η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν, με την οποία η ρωσική πλευρά βρίσκεται σε συνεχή επαφή, ενώ επισήμανε ότι μεταξύ των συνοριακών φρουρών των τριών χωρών δεν ανακύπτουν έντονα ζητήματα.

Στην ίδια σύσκεψη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ενημέρωσε τον Ρώσο πρόεδρο ότι ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη της ρωσικής ειρηνευτικής δύναμης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

1.960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Συγκεκριμένα, είπε ότι με 250 πτήσεις μεταφέρθηκαν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ 1.960 στρατιωτικοί και 552 οχήματα και εξοπλισμός, ενώ δημιουργήθηκαν 23 παρατηρητήρια.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, από τις 14 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ασφαλής επιστροφή στην πόλη Στεπανακέρτ 4.436 προσφύγων, ενώ από τις 17 Νοεμβρίου άρχισαν να λειτουργούν ασφαλώς τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Related posts