Η πτώση στην τιμή του iPhone 12 όταν αποκαλυφθεί το iPhone 13

Sharing is caring!

Η πτώση στην τιμή του iPhone 12 όταν αποκαλυφθεί το iPhone 13

Η πτώση στην τιμή του iPhone 12 όταν αποκαλυφθεί το iPhone 13

Συνήθως αυτοί που επιλέγουν να αγοράσουν το νέο iPhone, πουλούν το παλιό τους, κερδίζοντας έτσι μία σημαντική έκπτωση στην αγορά νέου τηλεφώνου.

Πόσο όμως εκτιμάται η αξία του iPhone 12 μόλις κυκλοφορήσει το iPhone 13;

Μία νέα αναφορά του Decluttr το οποίο εξειδικεύεται στην πώληση gadgets, αποκαλύπτει τις εκτιμήσεις για την αξία της προηγούμενης ναυαρχίδας της Apple. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 2.000 χρήστες τηλεφώνων στις ΗΠΑ.

Η πρόβλεψη λοιπόν κάνει λόγο για απώλεια 12% της αξίας του iPhone 12 μέσα στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας του iPhone 13, ενώ το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 20% μετά από τρεις μήνες.

Η αναφορά μάλιστα αποκαλύπτει πως το 46% των χρηστών δεν αναβαθμίζουν άμεσα στη νέα συσκευή και αντί αυτού κρατούν την παλιά συσκευή τους 10 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία της νέας, κατά τη διάρκεια των οποίων η αξία της παλιάς έχει πέσει κατά 33%. Όταν ρωτήθηκαν γιατί περίμεναν τόσο για να πουλήσουν τη συσκευή τους, το 23% απάντησε πως δεν ήξερε ότι η αναμονή τους θα αφαιρούσε τόση αξία από το κινητό.

Όταν το iPhone 12 κυκλοφόρησε πέρυσι, το iPhone 11 έπεσε 15% τον πρώτο μήνα και 20% μέσα σε τρεις μήνες. Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό είναι πως το 31% των κατόχων δεν πουλούν ή χαρίζουν τις παλιές τους συσκευές και τις κρατούν στα συρτάρια.

Η αναφορά δείχνει πως τα iPhone κρατούν μεγαλύτερη αξία με την πάροδο του χρόνου. Μετά από 24 μήνες χάνουν το 66% της αξίας τους, ενώ τα Samsung Galaxy το 79% και στο 80% είναι τα OnePlus και τα Pixel.

ΠΗΓΗ:pronews.gr

Related posts