Γονείς 8χρονης Άννας Μαρίας: «Μεγάλη αδικία… να μην το ζήσει άλλος»

Sharing is caring!

Έξω από το Β’ Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου γονείς, μαθητές και στελέχη της Κυπριακή Συνομοσπονδία Οργανώσεων Αναπήρων, με σκοπό τη στήριξη 8χρονης μαθήτριας με αναπηρία στην «προσπάθεια απόλαυσης του αναφαίρετου δικαιώματός της, για ενιαία εκπαίδευση και ενσωμάτωσης της στην κοινότητα».

Σε ανακοίνωσή της, η ΚΥΣΟΑ κάνει λόγο για «αποκλεισμό» μιας ακόμα 8χρονης μαθήτριας από την τάξη της στο Β’ Δημοτικό Μακεδονίτισσας, υποστηρίζοντας πως το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού την καθιστά «ως ένα από τα πολλά θύματα των αντιδημοκρατικών και ρατσιστικών πολιτικών διάκρισης και διαχωρισμού που ακολουθεί στα ζητήματα της αναπηρίας».

Η κάμερα του ΣΙΓΜΑ και το Πρωτοσέλιδο βρέθηκε στη διαμαρτυρία και οι γονείς του παιδιού μίλησαν στη δημοσιογράφο Γαβριέλλα Ζάρτηλα.

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα του παιδιού μας να είναι στην τάξη καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας αφού αποδείχθηκε ότι μπορεί να το πράξει. Λήφθηκε η απόφαση για μετακίνηση του παιδιού χωρίς να προηγηθεί αξιολόγηση», είπε η μητέρα της Άννας Μαρίας. «Αποφάσισαν ότι δεν ωφελήθηκε αρκετά το παιδί από τη δοκιμαστική περίοδο και ότι πρέπει να πάει στη μονάδα για το καλό του..», συμπλήρωσε.

«Είμαι σίγουρος ότι τώρα κάποιοι πολιτικοί παρακολουθούν την εκπομπή σας. Εύχομαι να δώσουν εντολή να σταματήσει αυτό που βιώνουμε εμείς με το παιδί μας… εύχομαι να μην το ζήσει άλλος. Παρακαλώ το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση σήμερα, είναι μεγάλη αδικία, έχουμε γυρίσει στον Μεσαίωνα», είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Όταν τα παιδιά δεν είναι αποδεκτά μέσα στο σχολείο, πώς να γίνουν αποδεκτά στην κοινωνία», διερωτήθηκε η κ.Νίκη, μητέρα της 8χρονης.

Related posts