«Γκρίνια» στην Άγκυρα για το σκίτσο που απεικονίζει τον Ερντογάν να… τρώει τον λαό του [εικόνα]

Sharing is caring!

Αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο εσωτερικό της Τουρκίας από ένα σκίτσο που απεικονίζει τον Τούρκο Πρόεδρο και φέρει τον τίτλο: «Ο Ερντογάν τρώει το λαό του» που κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η σουηδική εφημερίδα Flamman.
Το σκίτσο του Henry Astrom είναι εμπνευσμένο από τον «Κρόνο που τρώει τα παιδιά του» του Ισπανού καλλιτέχνη Francisco Goya. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 400 καλλιτέχνες στέλνοντας τα δικά τους σκίτσα . Ωστόσο, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα, το έργο «Erdogan Eating His People» του Henry Astrom ήταν αυτό που ξεχώρισε και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό της εφημερίδας.
«Γκρίνια» στην Άγκυρα για το σκίτσο που απεικονίζει τον Ερντογάν
Το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από τον τουρκικό Τύπο, όπου υπάρχουν επικριτικές αναφορές για τον καλλιτέχνη. Γίνεται λόγος για «σκίτσο-σκάνδαλο από κάποιον που δεν έχει πάει ποτέ στην Τουρκία στη ζωή του και που δεν γνωρίζει τον Ερντογάν και τη χώρα». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα γράφει η τουρκική εφημερίδα Sabah, πιστή στο γραμμή Ερντογάν. «Τα σκάνδαλα στη Σουηδία δεν τελειώνουν ποτέ. Η εφημερίδα Flamman ξεκίνησε έναν σκανδαλώδη διαγωνισμό με σκοπό να προσβάλει τον πρόεδρο Ερντογάν».
Μέχρι στιγμής το θέμα δεν έχει σχολιαστεί από κάποια επίσημα κυβερνητικά χείλη.
Το σκίτσο με τον Ερντογάν που προκάλεσε αντιδράσεις:
Πηγή: iefimerida.gr

Related posts