Έχασε τις αισθήσεις του και δε συνήλθε ποτέ

Φτάνει αύριο στην Κύπρο η σορός του δευτεροετούς Εύελπι, Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος «έσβησε» σε στρατιωτική άσκηση (πορεία 7 χιλιομέτρων) στη Ρεντίνα.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, διαβιβάστηκαν από την Πολιτειακή και τη πολιτική ηγεσία.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, o φίλος της οικογένειας ιερέας Ιωάννης Κυπριανού έγραψε για τον 20χρονο Εύελπι: «Η χορεία των αγγέλων έγινε από προχθές την Παρασκευή πλουσιότερη! “Άγγελος” όχι ως σχήμα λόγου αλλά κατά κυριολεξία! Εύελπις Γιώργος Χατζιωνά. Το 6ο παιδί της ευλαβέστατης οικογένειας Χατζιωνά. Μιας οικογένειας που αποτελεί πρότυπο σε μια εποχή που έχουν κλονιστεί αξίες και ιδανικά. Ο πατέρας ιερέας, η μητέρα υπόδειγμα μάνας και αφοσιωμένης συζύγου. Ο πατέρας εφημέριος στην εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου στη Λευκωσία.

Η τραγωδία συνέβη στην Ρεντίνα το πρωί της Παρασκευής 30/06, όταν ο 20χρονος έχασε τη ζωή του στο πλαίσιο της θερινής εκπαίδευσης της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ).

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ελληνοκύπριος Εύελπις έχασε τις αισθήσεις του κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Κ.Υ Νέας Μαδύτου, όπου όμως διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σύμφωνα με το ΓΕΣ, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέφρασε τη λύπη του για την απώλεια του Εύελπι και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Bαθιά θλίψη για τον θάνατο του 20χρονου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.