Wednesday, July 17, 2024
Home » Φυλάκιση 12 ετών σε Κύπριο στο Η.Β.-Γυναίκα έπεσε από το παράθυρο για να γλιτώσει από τα χέρια του

Φυλάκιση 12 ετών σε Κύπριο στο Η.Β.-Γυναίκα έπεσε από το παράθυρο για να γλιτώσει από τα χέρια του

0 comment

Σε φυλάκιση 12 ετών για τον θάνατο γυναίκας καταδικάστηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ο 51χρονος κουρέας Λεωνίδας Γιώργαλλας, κυπριακής καταγωγής. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Daily Mail, ο 51χρονος είχε παραβιάσει το περιοριστικό διάταγμα που υπήρχε εναντίον του, όταν σκότωσε την 39χρονη Kathleen John, στην περιοχή Wembley του Λονδίνου, στις 29 Ιουλίου του 2022.

Ο Γιωργάλλας γρονθοκόπησε κατ’ επανάληψη την νοσοκόμα στο πρόσωπο, της έσπασε τη μύτη, της έβγαλε μια τούφα από τα μαλλιά και στην προσπάθειά της να γλιτώσει από τα χέρια του έπεσε από το παράθυρο, με αποτέλεσμα να πεθάνει από την πτώση.

Η κακοποίηση της Kathleen John από τον δράστη ξεκίνησε το 2017, όταν γνωρίστηκαν σε μία ομάδα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Όπως αναφέρεται, στο παρελθόν της είχε επιτεθεί, την είχε κρατήσει παρά τη θέλησή της και απειλούσε να την σκοτώσει. Μάλιστα η 39χρονη δοκίμασε και στο παρελθόν να ξεφύγει από το παράθυρο.

Ο Γιωργάλλας παραβίασε μία σειρά διαταγμάτων που του απαγόρευαν να την πλησιάζει. Το τελευταίο είχε εκδοθεί λίγες εβδομάδες πριν την φονική επίθεση, αφού είχε κατηγορηθεί για παρενόχληση, λόγω των απειλητικών μηνυμάτων που της έστελνε. Αν και παραδέχθηκε την παραβίασή τους, όπως και την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, δεν παραδέχθηκε την κατηγορία του φόνου.

Ο 51χρονος έχει ιστορικό βίαιης συμπεριφοράς έναντι των γυναικών και το 2008 είχε φυλακιστεί στη Νέα Ζηλανδία, καθώς η πρώην σύζυγός του ανέβηκε στο καπό του αυτοκινήτου του για να τον αποτρέψει από το να φύγει και αυτός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο, να χτυπήσει το κρανίο της και να υποστεί εγκεφαλική αιμορραγία.

Ο δικαστής ανέφερε πως ο Γιωργάλλας είχε συχνή βίαιη συμπεριφορά απέναντι στο θύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους και παραβίαζε κατ’ επανάληψη τα περιοριστικά διατάγματα, με αποτέλεσμα η Kathleen John να είναι φοβάται. «Πρέπει να ήταν τόσο τρομοκρατημένη που αναγκάστηκε να πηδήξει από το παράθυρο, ως αποτέλεσμα της βίας», πρόσθεσε.

Λίγο καιρό πριν τον θάνατο της 39χρονης, ο δράστης έκανε βιντεοκλήση με τον σύμβουλό του για θέματα εθισμού, κατά τη διάρκεια της οποίας του έδειξε ένα μαχαίρι, το οποίο του είπε πως θα χρησιμοποιήσει στον λαιμό της νοσοκόμας, με αποτέλεσμα να τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Ακολούθως, τρεις εβδομάδες μετά, της έστειλε απειλητικά μηνύματα ότι θα την σκοτώσει, κατηγορώντας την πως είναι «πόρνη». Σύμφωνα με την Κατηγορούσα Αρχή, η Kathleen John ήταν πάρα πολύ φοβισμένη και φοβόταν να μιλήσει στην Αστυνομία, όμως επικοινώνησε μαζί της αμέσως μετά από μια σύλληψη του δράστη. «Ανησυχούσε πολύ τι θα γινόταν όταν θα τον άφηναν ελεύθερο». Καταδικάστηκε για παρενόχληση και παραβίαση του περιοριστικού διατάγματος και του επιβλήθηκε καινούριο, με διάρκεια μέχρι τον Μάιο του 2025. Ωστόσο φαίνεται ότι το ζευγάρι ξανάσμιξε τον Ιούλιο. Την ημέρα του θανάτου της νοσοκόμας, είχαν φάει σε γνωστό εστιατόριο, ακολούθως αγόρασαν αλκοόλ από το σούπερ μάρκετ και κάποια στιγμή, ενώ βρίσκονταν στο υπνοδωμάτιο, της επιτέθηκε.

Αρχικά το θύμα κρατούσε την εξωτερική πλευρά του παραθύρου για άγνωστο χρονικό διάστημα και κάποια στιγμή κατέληξε στο τσιμέντο της αυλής. Τον Γιωργάλλα βρήκε η κόρη του να κλαίει και φώναζε στο νεκρό σώμα της John «σε παρακαλώ μην πεθάνεις». Ωστόσο ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, με τον ιατροδικαστή να εντοπίζει μεγάλη απώλεια αίματος από τα τραύματα στο πρόσωπο. Ο δράστης έφερε στο σώμα του σημεία πάλης.

https://reporter.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More