Φανιέρος: «Θα φέρω 2-3 ρωσούθκια να δούμε αν τους εγκρίνουν»

Sharing is caring!

Στην αποχώρησή του από την προεδρία του Ερμή εμμένει ο Λούκας Φανιέρος. Ο επί σειρά ετών διοικητικός ηγέτης των μαυροπράσινων μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM άφησε υπονοούμενα για τον Αθλητικό Δικαστή και τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη, ενώ αναφέρθηκε και στην εμπλοκή ξένων επενδυτών στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την αποχώρησή του από την προεδρία του Ερμή: «Δεν έχω σκοπό να συνεχίσω. Θα είμαι σπόνσορας του Ερμή, αλλά ο κύκλος μου τελειώνει στο ποδόσφαιρο. Έδωσα πολλά, πήρα, ήρθε η ώρα να ησυχάσουμε λίγο».

Για τη διαδοχή του: «Μακάρι να αναλάβουν 150 άτομα και να κρατήσουν τον Ερμή στο επίπεδο που τον έχω εγώ. Ουδείς αναντικατάστατος. Αν βάλουν λεφτά όπως εγώ θα πάει καλά ο Ερμής».

Για τους λόγους της αποχώρησής του: «Με κούρασε το σύστημα του ποδοσφαίρου. Κάθε εβδομάδα μαλώνουμε με τους διαιτητές. Δουλεύουμε όλοι για το συμφέρον των ομάδων μας και γι’ αυτό δεν θα πάει μπροστά το ποδόσφαιρο. Δεν θα παίξω το παιχνίδι της Ομοσπονδίας. Ο Αθλητικός Δικαστής καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Ποιος είναι αυτός να με δικάζει εμένα; Αν κάνω λάθος, να ακούσεις την άποψή μου και να με δικάσεις. Ο κύριος Βρυωνίδης καταστρέφει το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω τι κάνει. Παίρνει διαταγές; Η ΚΟΠ πρέπει να μας  υπολογίζει στο δικό της στρατόπεδο, όχι μόνο τον Ερμή αλλά όλες τις ομάδες».

Πλέον θα είστε μόνο χορηγός του Ερμή; «Δεν μπορώ να μην είναι χορηγός του Ερμή, είναι η ομάδα μου. Απλά δεν θέλω να είμαι πρόεδρος. Οι άλλοι επενδυτές είναι Ρώσοι, εγώ είμαι Κύπριος».

Θα φέρετε κι εσείς επενδυτή; «Θα φέρω 2-3 ρωσούθκια, πιο δυνατούς για να δούμε αν μας τους εγκρίνουν. Για τους δικούς μου θα τσεκάρουν από που ήβραν τα ριάλια. Θα τους βάλω στην ομάδα να βάλουν 1-2 σακκούλες να δούμε τι θα κάνουμε».

Πως σχολιάζεται το θέμα αυτός με τους επενδυτές; «Εμένα μου αρέσει και δεν μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει γιατί μεγάλωσαν κάποιες ομάδες είτε με μαύρα είτε με κόκκινα χρήματα, αλλά υπάρχουν άλλοι που θα κλείσουν. Αυτό είναι το σύστημα. Ξεχάστε τις μικρές ομάδες. Δεν γίνεται κάποιοι να έχουν δύο και τρεις ομάδες υπό την ιδιοκτησία τους».

Αν αναφέρεστε στην Πάφος FC και τον Ακρίτα, το ξεκαθάρισαν ότι δεν έχει καμιά σχέση ο ιδιοκτήτης: «Ναι, εν ανιψιός του. Να βάλω και εγώ την θκεια μου την Ελλού…».

Τι έφταιξε και ο Ερμής δεν επέστρεψε στην α’ κατηγορία; Ποιο ήταν το λάθος; «Εγώ είμαι το λάθος. Ο πρόεδρος πάντα έχει την ευθύνη. Έβαλα τα χρήματα μου και αναλαμβάνω την ευθύνη. Και να πω και κάτι άλλο. Εγώ δεν έχω ανάγκη να στήνω παιχνίδια, κάνω λεφτά από τις επιχειρήσεις μου. Ο φίλος μου ο Σπύρος Νεοφυτίδης κάμνει την δουλειά του, αλλά κάτι στημένα είναι από τους παίκτες. Μόνοι οι πρόεδροι είναι τα καθάρματα; Τους ποδοσφαιριστές δεν τους αγγίζει κανένας. Που ξέρει ότι δεν το έστησαν οι τέσσερις αμυντικοί μου και όχι εγώ; Γιατί να πληρώσει το σωματείο. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην β’ κατηγορία».

Μπορεί να το κάνουν γιατί δεν αμείβονται καλά: «Να κάνουν άλλη δουλειά, να πάνε στα δημόσια έργα. Επειδή δεν πληρώνονται καλά να κάνουν συνομωσίες; Έπιασε την μάππα ο πορτάρης και εξαπόλησεν την και φταίω εγώ;»

Είστε αποφασισμένος ότι αποχωρείτε; «Πέρασα καλά στο ποδόσφαιρο. Δεν έδωσα μόνο, πήρα από το ποδόσφαιρο αρκετά, απλά με κούρασε και θα μείνω μόνο χορηγός».

Πηγή : goal.philenews.com

Related posts