Thursday, July 18, 2024
Home » Φαίδωνας Φαίδωνος : Άλλες οι προτεραιότητες του Δημάρχου και άλλες οι προτεραιότητες του κ. Κουλουντή

Φαίδωνας Φαίδωνος : Άλλες οι προτεραιότητες του Δημάρχου και άλλες οι προτεραιότητες του κ. Κουλουντή

0 comment

Την ώρα που ο Δήμαρχος και η Δημοτική Υπηρεσία καταβάλλουν μια μεγάλη προσπάθεια να ανατρέψουν με νομικά μέσα το διάταγμα για τη δέσμευση καταθέσεων του Δήμου ύψους €8 εκατ. και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες στα οικονομικά του Δήμου, ο κ. Κουλουντής επέλεξε με τη χθεσινή δήλωσή του να επιτεθεί εναντίον μου επιχειρώντας να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη δυσμενή εξέλιξη ως συνέπεια λαθών και παραλείψεων του Δημάρχου. Η αγωγή είχε γίνει το 2010 και η απόφαση βγήκε το 2021 και το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε αμέσως τότε  σε δυο συνεδριάσεις και ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ασκηθεί έφεση και έως ότου εκδικαστεί, να μην πληρωθεί το ποσό. Ο τότε Μητροπολίτης Πάφου είχε πει μετά την απόφαση ότι δεν θα διεκδικήσουν τα χρήματα αλλά ότι θέλουν άδεια να κτίσουν το ναό και τα 2/3 της γης του Δημοσίου Κήπου να ανταλλαγούν από το Κράτος με άλλη χαλίτικη γη ίσης αξίας. Σημειώνω ότι και η Μητρόπολη άσκησε έφεση στην απόφαση αυτή, διεκδικώντας περισσότερα χρήματα ως αποζημίωση αλλά και καταδίκη της Δημοκρατίας ως συνυπεύθυνης για την μείωση του συντελεστή δόμησης το 1981, επιδιώκοντας έτσι όπως το Κράτος αναγκαστεί να ανταλλάξει τη γη του Δημοσίου Κήπου με άλλη χαλίτικη.

Όσον αφορά τον πρώην Νομικό Σύμβουλο του Δήμου Πολύκαρπο Φίλιππο για τον οποίο ο κ. Κουλουντής κάνει αναφορά στην ανακοίνωσή του, είναι θέση μου ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που φανερά ή κρυφά τον υπέθαλπαν, πρόσφεραν χείριστη υπηρεσία στον Δήμο. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο κ. Κουλουντής.

Σε σχέση με τους «ψιθύρους για έντονες πιέσεις με σκοπό τη χειραγώγηση νομικών γνωματεύσεων», εάν ο κ. Κουλουντής έχει στοιχεία τον καλώ να τα δημοσιοποιήσει. Εάν όμως κινείται στο επίπεδο καφενειακής ψιθυρολογίας, ας μείνει εκεί, εκτός και εάν βρει το θάρρος να απολογηθεί αφού ο ισχυρισμός του αυτός είναι παντελώς ανυπόστατος.

Αναφορικά με τα περί «αυθαίρετων ενεργειών εκ μέρους του Δημάρχου» και «κακής συμπεριφοράς και χειρισμών εκ μέρους του Δημάρχου», δεν εκπλήσσομαι. Χωρίς τις προσωπικές κατηγορίες, είναι πολύ δύσκολο το έργο της άσκησης εποικοδομητικής και στοιχειοθετημένης κριτικής. Ο κ. Κουλουντής, εδώ και 6,5 χρόνια που είναι Δημοτικός Σύμβουλος έχει ψηφίσει θετικά για αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε λιγότερες από 4% του συνόλου των αποφάσεων του Δήμου ενώ τα άλλα μέλη της Δημοτικής Ομάδας από την οποία προέρχεται έχουν ψηφίσει θετικά σε πέραν του 90% των αποφάσεων του Συμβουλίου. Είχαμε και το ευτράπελο να καταθέσει πρόταση ο ίδιος σε συνεδρίαση και επειδή τάχθηκα και εγώ ως Δήμαρχος θετικά, ο ίδιος άλλαξε γνώμη και δεν την ψήφισε. Είναι τοις πάσι γνωστό ότι η αρνητική του στάση σε ό,τι λέω και ό,τι κάνω ως Δήμαρχος είναι καθολική .

Όσον αφορά την υπόθεση του Δημοσίου Κήπου, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι οι αποφάσεις του Δήμου δεν λήφθηκαν από τον Δήμαρχο αλλά από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφίαν. Είχα το ηθικό και πολιτικό θάρρος να ταχθώ διαχρονικά μέσα από τις τάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της ανέγερσης Καθεδρικού Ναού στον Δημόσιο Κήπο. Με το ίδιο θάρρος σήμερα ασκώ κριτική στους χειρισμούς του νέου Μητροπολίτη Πάφου σε σχέση τόσο με τη δικαστική υπόθεση για τον Δημόσιο Κήπο όσο και με τα έργα εξωραϊσμού και ανάπλασης που εκτελεί ο Δήμος στη Συνοικία Αναβαργού και στην περιοχή του Ναού Παναγίας Θεοσκεπάστης αλλά και για το διάταγμα εναντίον της κοινότητας Κισσόνεργας, το οποίο βγήκε τις ίδιες μέρες . Άρα δεν είναι κάτι που έχει να κάνει μόνο με το Δήμο Πάφου αλλά ο Μητροπολίτης Πάφου έχει μια γενικότερη αρνητική στάση έναντι των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Επαρχία μας. Δεν επιθυμώ να μιλήσω για τη σύγκρουσή του με τον Αρχιεπίσκοπο και τη μη συμμετοχή του σε συλλείτουργο γιατί αυτό είναι θεολογικό ζήτημα και δεν με αφορά αλλά εξάγονται συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη. Επίσης η άρνησή του να δεχθεί να έρθει η κάρα του Αποστόλου Παύλου στην πόλη μας με το επιχείρημα ότι θα τη φέρουν Παπικοί είναι επίσης ενδεικτικό της συμπεριφοράς του. Είναι εχθροί  της Ορθοδοξίας οι Παπικοί,  όπως μας είπε σε πρόσφατο κήρυγμα του την Κυριακή 17 Ιουλίου στον Καθεδρικό Ναό.

Όσα προβάλλει ο κ. Κουλουντής για δήθεν ελλιπή ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, είναι αβάσιμες προφάσεις με στόχο να επιρριφθούν όλες οι ευθύνες για οποιεσδήποτε αρνητικές εξελίξεις στον Δήμαρχο. Όλα είναι στο φως στον Δήμο Πάφου και δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα γιατί κατάφερα να πολεμήσω τις κρυφές ατζέντες διαφόρων, πράγμα που ενόχλησε πολλούς.

Αλήθεια, τι εισηγείται ο κ. Κουλουντής να πράξει ο Δήμος; Μήπως να προχωρήσει στην καταβολή του ποσού που επιδίκασε το Δικαστήριο χωρίς να εκδικαστεί η αίτηση του Δήμου για ακύρωση του διατάγματος; Προκειμένου να αποκομίσει, όπως υπολογίζει, ευκαιριακό πολιτικό κέρδος μεταμορφώνεται σε συνήγορο της Μητρόπολης Πάφου  παρόλο που είχε ψηφίσει εναντίον της ανέγερσης ναού στον Δημόσιο Κήπο.

Ο Δήμος Πάφου και η πόλη μας δεν αντέχουν μικροπολιτική για χάρη προσωπικών σκοπιμοτήτων και φιλοδοξιών. Ο κ. Κουλουντής και οποιοσδήποτε έχει πολιτικές φιλοδοξίες, να τις στηρίξει στην προσωπικότητα, την πολιτική δράση του και τις θέσεις του και όχι στην προσπάθεια υπόσκαψης του Δημάρχου και των συμφερόντων του Δήμου.

«Εγωϊσμός και ανευθυνότητα; Ανικανότητα; Ή μήπως κάτι άλλο; Και τελικά ποιος πληρώνει;» διερωτάται καταληκτικά ο κ. Κουλουντής στην ανακοίνωσή του. Εγώ δεν θα υποβάλω ερωτήματα, έχω ευθεία και ισχυρή άποψη: Σκοπιμότητες και μικροπολιτικά παίγνια είναι τα χαρακτηριστικά του κ. Κουλουντή.

Φαίδωνας Φαίδωνος

Δήμαρχος Πάφου

25 Ιουλίου 2023

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More