Monday, July 15, 2024
Home » Επιστολή τέως Προέδρου Αναστασιάδη στον «Πολίτη»: «Εσκεμμένα και συστηματικά με διασύρετε»

Επιστολή τέως Προέδρου Αναστασιάδη στον «Πολίτη»: «Εσκεμμένα και συστηματικά με διασύρετε»

0 comment

4623633964623409 image

Με αφορμή ένα σχόλιο της χιουμοριστικής στήλης παραπολιτικών «Θουκύς» την περασμένη Κυριακή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθύνει επιστολή στην εφημερίδα «Πολίτης» και συγκεκριμένα στον υπογράφοντα αυτό το κείμενο, διατυπώνοντας εναντίον της βαρύτατες κατηγορίες.

Επιστολή στις 23 Αυγούστου απέστειλε στον «Πολίτη» ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σχέση με παραπολιτικό της χιουμοριστικής κυριακάτικης στήλης «Θουκύς» στις 20 Αυγούστου 2023, το οποίο αφορούσε τη σύλληψη δύο Κυπρίων υπηκόων κινεζικής καταγωγής στη Σιγκαπούρη με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος. Στην επιστολή του ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει ότι στο κείμενο της στήλης του «αποδίδεται ψευδώς και κακοβούλως ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου αποκόμισα δήθεν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την ‘πώληση’ ή το εξίσου αισχρό από ‘προμήθειες’, ή άλλως πώς, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας με τον χυδαίο χαρακτηρισμό ως ‘νονού’. Θέλω να σας καταστήσω σαφές πως αν δεν προβείτε σε απολογία και διόρθωση της απαράδεκτου αναφοράς, θα προχωρήσω αμέσως στη λήψη δικαστικών μέτρων».

4623633964623409 image

Ως εφημερίδα θεωρούμε ότι ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας, έχει δικαίωμα απάντησης την οποία κάθε δημοκρατική εφημερίδα οφείλει, τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να δημοσιοποιήσει, ακόμα κι αν θεωρεί ότι το περιεχόμενό της είναι υπερβολικό και απαγγέλλει γενικά κατηγορίες που δεν ισχύουν. Παραθέτουμε στη συνέχεια ασχολίαστο εκ μέρους μας το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Νίκου Αναστασιάδη.

  • Το πλήρες κείμενο της επιστολής Νίκου Αναστασιάδη

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

ΤΕΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (2013 – 2023)

23 Αυγούστου 2023

Κύριο Διονύση Διονυσίου, διευθυντή/αρχισυντάκτη εφημερίδας «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Θέμα: Δυσφημιστικά δημοσιεύματα και σχόλια στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Αγαπητέ κ. Διονυσίου

Με αφορμή παραπολιτικό σχόλιο στην έκδοση της εφημερίδας σας ημερομηνίας 20/8/23 στο οποίο μου αποδίδεται ψευδώς και κακοβούλως ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας μου αποκόμισα δήθεν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την «πώληση» ή το εξίσου αισχρό από «προμήθειες», ή άλλως πώς, ως αντάλλαγμα για την παραχώρηση της κυπριακής υπηκοότητας, με τον χυδαίο χαρακτηρισμό ως «νονού», θέλω να σας καταστήσω σαφές πως αν δεν προβείτε σε απολογία και διόρθωση της απαράδεκτου αναφοράς, θα προχωρήσω αμέσως στη λήψη δικαστικών μέτρων.

Αγαπητέ κ. Διονυσίου

Είναι με θλίψη που παρακολουθώ μια εσκεμμένη, συστηματική και κακόβουλη εκστρατεία δυσφήμησης και σπίλωσης του ονόματός μου ή μελών της οικογένειάς μου μέσα από μια σειρά ψευδών ειδήσεων, αρθρογραφίας ή παραπολιτικών ή άλλων σχολίων από δημοσιογράφους της εφημερίδας ή «συνεργατών» σας.

Η εκ προθέσεως εμπαθής συμπεριφορά σας καταδεικνύετε από το γεγονός ότι κάθε κακόβουλη, δυσφημιστική και υβριστική αρθρογραφία, σχόλιο ή «είδηση», αφού δημοσιευτεί στην καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, την επόμενη διαγράφεται από την ηλεκτρονική ιστοσελίδα του «ΠΟΛΙΤΗ».

«Φίλε»! κ. Διονυσίου

Γνωρίζετε καλά πως όσο ευρισκόμουν στην ενεργό πολιτική ή κατά τη δεκαετή ενάσκηση της προεδρίας, ουδέποτε κινήθηκα δικαστικά εναντίον ΜΜΕ ή δημοσιογράφων ή συμπεριφέρθηκα καθ’ οιονδήποτε τρόπο που θα επέτρεπε στον οποιοδήποτε να ισχυριστεί πως επεδίωξα φίμωση της ελευθερίας του λόγου.

Αντίθετα, όπως εξίσου καλά γνωρίζετε, υπήρξα εκ των πλέον ενθέρμων υποστηρικτών των ΜΜΕ και των λειτουργών του Τύπου με σειρά μέτρων οικονομικής στήριξης, γιατί πίστευα και πιστεύω πως το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, όταν ασκείται με ήθος, είναι ο σημαντικότερος πυλώνας προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Αγαπητέ κ. Διονυσίου

Είναι με ιδιαίτερη λύπη που απευθύνω την παρούσα, όμως η υπομονή και η ανοχή έχει τα όριά της, ένα είναι η καλόπιστη κριτική και άλλο η εμμονική και μεθοδευμένη εκστρατεία δυσφήμησης και διασυρμού, τόσον του ιδίου όσο και των μελών της οικογένειάς μου.

Αλήθεια, πόσο αντικειμενικά, και χωρίς εμμονές, ασκείτε το λειτούργημά σας όταν ορθώς επικρίνετε τις κακοήθειες του κ. Χασαπόπουλου, ενώ από την άλλη στην ίδια έκδοση, εκθειάζεται έναν ψευδή λογαριασμό «Jo Law», επειδή χυδαιολογεί και κακοβούλως ψεύδεται ταυτιζόμενος με τους ίδιους με εσάς στόχους…

«Φίλε»! κ. Διονυσίου

  • Δεν είναι η πρόθεσή μου η λήψη μέτρων, εναντίον ουδενός, όμως αν δεν επανορθώσετε, δεν θα μου αφήσετε άλλη από την επιλογή λήψης άμεσων δικαστικών μέτρων με αξίωση την αποκατάσταση της αλήθειας και την καταβολή αποζημιώσεων ως ο νόμος ορίζει.
  • ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
  • https://politis.com.cy

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More