Monday, July 15, 2024
Home » Εντολή σύλληψης του Γ.Πριγκόζιν «Νεκρού ή ζωντανού» εξέδωσε ο Β.Πούτιν – Tα fake news περί «προέλασης της Wagner στην Μόσχα» και η αλήθεια

Εντολή σύλληψης του Γ.Πριγκόζιν «Νεκρού ή ζωντανού» εξέδωσε ο Β.Πούτιν – Tα fake news περί «προέλασης της Wagner στην Μόσχα» και η αλήθεια

0 comment

Η πραγματική αιτία της ανταρσίας Πρισκόζιν είναι ότι το ρωσικό υπουργείο Αμυνας «εθνικοποίησε» την Wagner

Εντολή σύλληψης του Γ.Πριγκόζιν «Νεκρού ή ζωντανού» εξέδωσε ο Β.Πούτιν – Tα fake news περί «προέλασης της Wagner στην Μόσχα» και η αλήθεια

«Ζωντανό ή νεκρό» ζήτησε με ειδικό διάταγμα που υπέγραψε ο Β.Πούτιν, τον Γ.Πριγκόζιν, επικεφαλής της ανταρτικής μονάδας των μισθοφόρων της Wagner, οι οποίοι στασίασαν και κατέλαβαν το Ροστόφ-0ν-Ντον (και όχι την πόλη Ροστόφ), τη νύχτα, ενώ κατέρριψαν και ένα μεταφορικό  αεροσκάφος της Αεροπορίας της Ρωσίας.

Η απόσταση από εκεί που στασίασαν τα στελέχη της Wagner (Rostov-on-Don, όπου είχαν αποσυρθεί), μέχρι την Μόσχα, είναι  800 χλμ. και δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ. Και από το Βορονέζ ακόμα είναι 600 χλμ.

Ο Β.Πούτιν όμως στην παρούσα χρονική συγκυρία είναι αυτός που εξευτελίζεται καθώς είχε «αγκαλιάσει» και πρακτικά δημιουργήσει τον Γ.Πριγκόζιν. Πρακτικά έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα το γόητρό του Ρώσου προέδρου και όσο διαρκεί αυτή η κατάσταση θα εξακολουθήσει να έχει μεγάλη φθορά.

Πολύ περισσότερο να προελάσουν προς την Μόσχα, όπως αναφέρουν κάποια ελληνικά ΜΜΕ.

Ούτε «σκάβουν χαρακώματα έξω από την Μόσχα», ούτε «προελαύνει η Wagner», ούτε τίποτα τέτοιο από αυτά γράφουν και λένε όσοι είναι ή ανίδεοι ή υποδύονται τους «ειδικούς», ειδικά στα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ, αγνοώντας έστω το στοιχειώδες της απόστασης: Το Ροστόφ δεν απέχει όσο η Αθήνα από την Θεσσαλονίκη. Απέχει το διπλάσιο ακριβώς

Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα: Ο Γ.Πριγκόζιν είναι ο πρώτος που στασίασε στην Ρωσία μετά τον Αύγουστο του 1991, έστω και αν δεν είναι κρατικός αξιωματούχος, οπότε είχε γίνει πραξικόπημα στην Μόσχα για επαναφορά της Σοβιετικής Ένωσης.

Με επικεφαλής τον αρχηγό της KGB και τον υπουργό Άμυνας που έκριναν το πραξικόπημα ως το έσχατο μέσο «διάσωσης» της Σοβιετικής Ένωσης, αλλά φυσικά απέτυχαν.

Πόσο πιθανό είναι να πετύχει ένας πρώην εστιάτορας με μερικές χιλιάδες καταδίκων ως στρατό;

Οι τελευταίοι πέρασαν ένα διάταγμα, όπως ήδη έχει γράψει το pronews.gr, που διέταζε όλα τα στελέχη της Wagner και των λοιπών μικρότερων ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας να υπογράψουν απ’ευθείας σύμβαση με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «εθνικοποιώντας» πρακτικά την Wagner και αφαιρώντας από τον Γ.Πριγκόζιν την δυνατότητα ελέγχου (πρόσληψης, αμοιβών, απόλυσης κλπ.) των μισθοφόρων του.

Αυτή ήταν η αφορμή για την πρωτοφανή ανταρσία που πρώτα και κύρια πλήττει το κύρος της ίδιας της Ρωσίας και δευτερευόντως του Β.Πούτιν.

Η αιτία όμως προϋπήρχε: Ο Β.Πούτιν είχε αποφασίσει «να τελειώνει» με τον Γ.Πριγκόζιν από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ιδρυτής της μισθοφορικής εταιρείας μέσα από μία ερώτηση κατάλαβε πως ο Πούτιν μαζί με τον Γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, Νικολάι Πατρούσεφ, ήταν έτοιμοι «να τον τελειώσουν».

Συγκεκριμένα, ο Πριγκόζιν αναφέρει πως έλαβε μία ερώτηση του Τύπου, όπου το alter ego του Πούτιν με τον τρόπο που απάντησε, αποκάλυψε το σχέδιο τους για υπονόμευση και εξουδετέρωση της ομάδας Wagner.

Η υπηρεσία Τύπου του Πριγκόζιν δημοσίευσε ένα αίτημα για σχόλιο στις 16 Μαρτίου που φέρεται ότι έγινε από την ρωσική εφημερίδα Nezavisimaya Gazeta.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε εάν ο Πριγκόζιν γνώριζε τις υποτιθέμενες συζητήσεις μεταξύ Πούτιν και Πατρούσεφ σχετικά με το μέλλον του ομίλου Wagner.

Η ρωσική εφημερίδα υποστηρίζει ότι πληροφορίες σχετικά με αυτές τις συζητήσεις κυκλοφόρησαν πρόσφατα στα ρωσικά και ουκρανικά κανάλια στο Telegram.

Σύμφωνα με αυτές ο Πατρούσεφ ανέφερε στον Πούτιν ότι «δεν θα μείνει τίποτα» από τη Wagner σε ενάμιση έως δύο μήνες».

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, ο Πατρούσεφ σχολίασε ότι μετά την καταστροφή της Wagner στην Ουκρανία, ο Πριγκόζιν θα προσπαθήσει «να ενώσει τους πρώην και εναπομείναντες ενεργούς μαχητές της Wagner με ένα τραβηγμένο πρόσχημα, να τους εξοπλίσει και να τους στείλει στο έδαφος της Ρωσίας προκειμένου να καταλάβει την εξουσία στις περιοχές που συνορεύουν με την Ουκρανία με μια πιθανή προέλαση στο εσωτερικό».

Η ανάρτηση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο Πατρούσεφ έχει ήδη διατάξει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των κινήσεων πρώην μαχητών της Wagner και ότι ο Πούτιν σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησε με αυτό το βήμα, και ευχαρίστησε τον Πατρούσεφ για τις προσπάθειές του για να «εξουδετερώσει τη Wagner γενικότερα και τον Γιεβγκένι Πριγκόζιν ειδικότερα».

Αντιδρώντας, το «αφεντικό» της Wagner, αφότου δημοσίευσε την ερώτηση δίνοντάς της υπόσταση, ανήρτησε ηχητική απάντηση, δηλώνοντας ότι δεν έχει ακούσει για τις φερόμενες συζητήσεις Πατρούσεφ – Πούτιν στα κανάλια του Telegram, ενώ παρατήρησε ότι «οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις θα πρέπει να εργάζονται για την εξουδετέρωση απειλών για τη Ρωσία απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Το πραξικόπημα του 1991 στην καρδιά της Μόσχας διήρκεσε τρεις ημέρες.

Να δούμε πόσο θα διαρκέσει η συγκεκριμένη ανταρσίας μιας μισθοφορικής εταιρείας που εξοπλιζόταν απ’ευθείας από τις αποθήκες του ρωσικού Στρατού και τώρα στρέφεται κατά της κεντρικής εξουσίας, όπως πολλάκις έχει γίνει στο παρελθόν της Ρωσίας από την εποχή του Μέγα Πέτρου…

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More