Thursday, July 18, 2024
Home » ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Σβάτοβο: Πρωτοφανές ρωσικό σφυροκόπημα με εκατοντάδες ρουκέτες κατά των ουκρανικών θέσεων Προβληματισμός στις δυτικές πρωτεύουσες για την εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Σβάτοβο: Πρωτοφανές ρωσικό σφυροκόπημα με εκατοντάδες ρουκέτες κατά των ουκρανικών θέσεων Προβληματισμός στις δυτικές πρωτεύουσες για την εξέλιξη της ουκρανικής αντεπίθεσης

0 comment

Σβάτοβο: Πρωτοφανές ρωσικό σφυροκόπημα με εκατοντάδες ρουκέτες κατά των ουκρανικών θέσεων

Πρωτοφανές είναι το ρωσικό σφυροκόπημα από συστήματα ΠΕΠ κατά μήκος της γραμμής Κουπιάνσκ-  Σβάτοβο- Κρεμίνα  με εκατοντάδες ρουκέτες να εκτοξεύονται σε λιγότερο από 50 δευτερόλεπτα σπέρνοντας το χάος στις γραμμές του εχθρού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σήμερα στις 14:00:

«Αυτή την ώρα  ο στρατός μας διεξάγει επίθεση δυτικά της τοποθεσίας Novoyegorovka προς την Borovaya. Υπάρχουν επιτυχίες, τρία εχθρικά οχυρά καταλήφθηκαν.

Η στρατιωτική μας Αεροπορία και το βαρύ πυροβολικό εργάζονται ενεργά».

Την ίδια ώρα με το ανελέητο σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα πως τα στρατεύματα του Κιέβου «προχωρούν»  στην αντεπίθεσή τους εναντίον των ρωσικών δυνάμεων, απορρίπτοντας τις επικρίσεις Δυτικών αξιωματούχων που λένε πως η Ουκρανία ανακτά έδαφος με πολύ αργούς ρυθμούς.

Η πολυαναμενόμενη και πολυδιαφημισμένη αντεπίθεση, που πλησιάζει σε διάρκεια τους τρεις μήνες, έχει ανακαταλάβει  μόνο  δώδεκα χωριά  όλα και όλα(!) αλλά καθόλου σημαντικούς οικισμούς, με τους Ουκρανούς στρατιώτες να εξολοθρεύονται  από τα τεράστια ρωσικά ναρκοπέδια και τις καλά οργανωμένες ρωσικές αμυντικές γραμμές.

Αυτήν την εβδομάδα, μη κατονομαζόμενοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εξέφρασαν απογοήτευση για την αργή πρόοδο της επιχείρησης, φθάνοντας μέχρι του σημείου να κατηγορήσουν την ουκρανική στρατηγική, σύμφωνα με δυτικές αναφορές που προκάλεσαν την οργή του Κιέβου.

 

 

Ζελένσκι: Είμεθα σε… κίνηση

«Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν. Παρ΄όλ΄αυτά, και ανεξάρτητα του τι λέει ο οποιοσδήποτε, προωθούμαατε, και αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Είμαστε σε κίνηση», έγραψε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή Telegram.

Ορισμένοι φοβούνται πως η υποστήριξη της Δύσης θα αρχίσει να κλονίζεται καθώς ο πιο ψυχρός και υγρός καιρός θα επιβραδύνει την πρόοδο στο πεδίο της μάχης αργότερα φέτος.

Η Δύση έχει δαπανήσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την αντεπίθεση και το Κίεβο λέει ότι χρειάζεται όλο και περισσότερα.

Η ορμή στο ουκρανικό πεδίο της μάχης αυξήθηκε ελαφρά σε ένα τμήμα του νοτιοανατολικού μετώπου στη Ζαπορίζια όπου η γνωστή αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας και προπαγανδίστρια  Χάνα Μαλιάρ δήλωσε χθες, Παρασκευή, πως τα στρατεύματα του Κιέβου διέσπασαν την πρώτη γραμμή της ρωσικής άμυνας.

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ότι υπήρξε “αξιοσημείωτη επιτυχία” από την Ουκρανία στην περιοχή, αν και η Μαλιάρ προειδοποίησε πως τα στρατεύματα του Κιέβου έφθασαν σε πιο βαριά οχυρωμένες θέσεις στην άλλη πλευρά αφού διέσπασαν τις γραμμές.

Στην καθημερινή ενημέρωσή του για τις εξελίξεις στο πεδίο της μάχης, ο ουκρανικός στρατός δεν ανάφερε κάποια νέα σημαντική πρόοδο, αλλά είπε πως τα στρατεύματα «συνεχίζουν να προωθούνται προς τη Μελιτόπολη», ένα σημαντικό υπό ρωσικό έλεγχο  αστικό κέντρο στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Ανέφερε 45 συγκρούσεις με μάχες στις πρώτες γραμμές τις τελευταίες 24 ώρες και είπε πως οι συγκρούσεις μαίνονται στα ανατολικά όπου τα ουκρανικά στρατεύματα απέκρουσαν πολλές ρωσικές επιθέσεις.

Η Ρωσία περιγράφει ήδη την ουκρανική αντεπίθεση ως αποτυχημένη.

Το Κίεβο υποστηρίζει πως προωθείται…  σκόπιμα αργά ώστε να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες, και πως η προώθησή του περιπλέκεται σε μεγάλο βαθμό από την έλλειψη σύγχρονης αεροπορικής ισχύος.

https://www.pronews.gr

 

 

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More