Η κατάσταση για το έμψυχο δυναμικό του ουκρανικού στρατού βαίνει πλέον αρκετά δύσκολη και οι οχυρώσεις σε συνδυασμό με τα ειδικά όπλα μεγάλης ισχύος των ρωσικών δυνάμεων αναγκάζουν Γερμανούς ειδικούς να δηλώνουν ότι οι Ουκρανοί για να έχουν πιαθνότητες νίκης πρέπει να επιστρατεύσουν 3.000.000 άνδρες.

Τα παραδείγματα ουκρανικών απωλειών περιγράφονται γλαφυρά με την ιστορία της ουκρανικής 47ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας που έχει ουσιαστικά καταστραφεί λόγω των χτυπημάτων των ρωσικών συστημάτων TOS Solntsepek, όπως δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.

Η 47η ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας , πιθανότατα, καταστράφηκε ολοσχερώς στις 28 Αυγούστου 2023.

Υπέστη ισχυρό πλήγμα στις συστάδες αυτού του σχηματισμού, η Ταξιαρχία έχει υποστεί κολοσσιαίες απώλειες.

Σύμφωνα με τον Scott Ritter, το ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών καταστράφηκε από τα ρωσικά βαρέα φλογοβόλα συστήματα TOS «Solntsepek».

Ο Scott Ritter είναι πεπεισμένος ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον σε θέση να πολεμήσει με ένταση λόγω του τεράστιου αριθμού θανάτων στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Και αυτές οι απώλειες έρχονται να προστεθούν στα όσα αναφέρουν ειδικοί στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης πως ότι η Ουκρανία χρειάζεται να κινητοποιήσει περίπου 3.000.000 ανθρώπους για να κερδίσει τον πόλεμο!

Τέτοιες αναφορές εκτιμήθηκαν ευρέως ως ένα είδος εντολής από το ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία αλλά ο ίδιος ο Β.Ζελένσκι δήλωσε ότι πρέπει να μειωθούν οι απώλειες ενώ ένα δικαστήριο αναμένεται να βάλει φωτιά στις προσπάθειες επιστράτευσης.

 

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό νομικό προηγούμενο, το οποίο αμφισβητεί τη νομιμότητα των διαταγμάτων του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι για την επιστράτευση στην Ουκρανία, ήλθε να ταράξει τα νερά.

Η απόφαση – βόμβα εκδόθηκε από ουκρανικό δικαστήριο το οποίο αθώωσε έναν άνδρα που «κρυβόταν από την επιστράτευση».

Ειδικότερα το Περιφερειακό Δικαστήριο Zinkovsky της περιοχής Poltava αθώωσε τον κατηγορούμενο, ο οποίος κατηγορήθηκε για «αποφυγή επιστράτευσης» (σύμφωνα με το άρθρο 336 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας).

Η ετυμηγορία εκδόθηκε στις 23 Αυγούστου. Ολόκληρη η απόφαση είναι γραμμένη σε 35 σελίδες.

Ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα προεδρικά διατάγματα για επιστράτευση δεν εκδόθηκαν σύμφωνα με το νόμο και ως εκ τούτου δεν είναι δεσμευτικά.

Για να επιδώσουν κλήσεις προς στράτευση αξιωματικοί του ουκρανικού στρατού συλλαμβάνουν άνδρες σε παραλίες, σε πανεπιστήμια, εκκλησίες και άλλους δημόσιους χώρους. Ωστόσο, σύμφωνα με το νόμο, οι ειδοποιήσεις πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς.

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί χτυπούν επίσης συχνά άνδρες που αντιστέκονται, ακόμη και τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Επιπλέον, οι ειδοποιήσεις για επιστράτευση αποστέλλονται όχι μόνο από εκπροσώπους στρατολογικών γραφείων αλλά και από επικεφαλής επιχειρήσεων, εκπροσώπους των κοινοτικών υπηρεσιών και άλλους αξιωματούχους.

Οι ουκρανικές αρχές συνεχίζουν να επιβάλλουν επιστρατεύσεις παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, δεν σχεδιάζονται επιπλέον κλήσεις στα όπλα στη χώρα.

Επίσημα, ισχύει το προεδρικό διάταγμα της 24ης Φεβρουαρίου 2022 «για γενική κινητοποίηση», σύμφωνα με το οποίο κάθε Ουκρανός ηλικίας 18 έως 60 ετών μπορεί να λάβει τη σχετική ειδοποίηση, Ωστόσο, ακόμη και το νομικό καθεστώς αυτού του νόμου αμφισβητείται.

https://www.pronews.gr