Monday, July 15, 2024
Home » ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ «Εξαϋλώθηκε» ουκρανική διμοιρία σε αποτυχημένη αντεπίθεση στο Κουπιάνσκ – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Τελειώνουν τα όπλα των Ουκρανών»

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ «Εξαϋλώθηκε» ουκρανική διμοιρία σε αποτυχημένη αντεπίθεση στο Κουπιάνσκ – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Τελειώνουν τα όπλα των Ουκρανών»

0 comment

Πέντε επιθέσεις πραγματοποίησαν οι δυνάμεις του Κιέβου

«Εξαϋλώθηκε» ουκρανική διμοιρία σε αποτυχημένη αντεπίθεση στο Κουπιάνσκ – Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Τελειώνουν τα όπλα των Ουκρανών»

Μια ύστατη προσπάθεια να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις από το Κουπιάνσκ πραγματοποίησαν οι Ουκρανοί την Τρίτη (15/8), η οποία ωστόσο στέφθηκε από αποτυχία.  

Συγκεκριμένα, η ρωσική ομάδα μάχης West απέκρουσε πέντε ουκρανικές αντεπιθέσεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε στο TASS ο Sergey Zybinsky, εκπρόσωπος της ομάδας μάχης.

«Προκειμένου να ανακτήσει τις χαμένες θέσεις στην περιοχή του Κουπιάνσκ, ο εχθρός εξαπέλυσε πέντε αντεπιθέσεις στις θέσεις μας από μονάδες της 14ης ανεξάρτητης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και της 95ης ανεξάρτητης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας εφόδου. Όλες οι αντεπιθέσεις ματαιώθηκαν από το πυροβολικό της ομάδας. Οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν μέχρι και σε μια διμοιρία πεζικού», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Zybinsky, οι ομάδες εφόδου της 44ης ανεξάρτητης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας της Ουκρανίας επιτέθηκαν δύο φορές στις θέσεις των ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο χωριό Novoselovskoye. Να θυμίσουμε ότι οι Ρώσοι έχουν συγκεντρώσει πολλές μονάδες στο σημείο και έχουν ήδη θέσει υπό έλεγχό τους την Σινκόβκα, η οποία έχει άμεση γειτνίαση με το Κουπιάνσκ (περίπου στα 4 χιλιόμετρα), ενώ το Κίεβο έχει ζητήσει την εκκένωση της περιοχής, καθώς μαίνονται πολύ σκληρές μάχες.

 

«Η προέλαση του εχθρού εντοπίστηκε εγκαίρως. Οι [ρωσικές] μονάδες προκάλεσαν ζημιές από πυρά από τα ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα Hyacinth-B και Msta-S. Όλες οι επιθέσεις αποκρούστηκαν. Μέχρι και μία διμοιρία καταστράφηκε», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Τα πληρώματα των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52 και Mi-35 της δυτικής ομάδας μάχης πραγματοποίησαν 12 αεροπορικές επιδρομές στις συγκεντρώσεις ανθρώπινου δυναμικού και πυρός μονάδων της 14ης και 32ης ξεχωριστής μηχανοκίνητης ταξιαρχίας και μονάδων εδαφικής άμυνας κοντά στους οικισμούς Σίνκοβα, Στελμαχόβκα και Κισλόβκα.

«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί»

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε σήμερα Τρίτη 15 Αυγούστου, ότι οι πόροι του ουκρανικού Στρατού έχουν «σχεδόν εξαντληθεί», καθώς το Κίεβο διεξάγει μια επίπονη αντεπίθεση για να ανακαταλάβει ουκρανικά εδάφη που κατέχουν ρωσικές δυνάμεις.

«Οι στρατιωτικοί πόροι της Ουκρανίας έχουν σχεδόν εξαντληθεί», τόνισε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια διάσκεψη ασφαλείας στη Μόσχα, αναφέροντας ότι το Κίεβο δεν κατάφερε να «πετύχει αποτέλεσμα» παρά την «πλήρη στήριξη» της Δύσης.

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι η στρατιωτική εκστρατεία στην Ουκρανία που βαίνει πλέον στον 18ο μήνα, αποδείχθηκε μια «σοβαρή δοκιμασία» για τον ρωσικό Στρατό, ωστόσο σημείωσε ότι η Ρωσία κατάφερε να αυξήσει «σημαντικά» την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων της.

Συμπλήρωσε ότι τα δυτικά όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο δεν έχουν «κάτι μοναδικό» και ότι αυτά δεν είναι άτρωτα απέναντι στα ρωσικά όπλα στο πεδίο της μάχης.

«Είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τις εκτιμήσεις μας για τα αδύναμα σημεία του δυτικού εξοπλισμού», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός ενώπιον διεθνών στρατιωτικών αξιωματούχων, που παρευρέθηκαν στη διάσκεψη.

Ευχαρίστησε τους Ρώσους στρατιώτες που, όπως είπε, πολεμούν στο πεδίο της μάχης ενάντια στον «νεοναζισμό», ακολουθώντας τη ρητορική του Κρεμλίνου που ισχυρίζεται ότι η επέμβαση στην Ουκρανία στοχεύει στην ανατροπή ενός νεοναζιστικού καθεστώτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην 11η Διεθνή Διάσκεψη Ασφάλειας της Μόσχας, που διοργανώνεται από τον ρωσικό Στρατό και πραγματοποιείται κοντά στην πρωτεύουσα, επίσημοι καλεσμένοι είναι πάνω από 800 επισκέπτες από 76 χώρες, αλλά όχι της Δύσης.

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More