Thursday, July 18, 2024
Home » ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Δεκαπενταύγουστος στις παραλίες της… Ουκρανίας! – Δεν είναι τυχαία η πρόταση του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών Στην Δύση έχουν αρχίσει να αποδέχονται το γεγονός ότι ηττήθηκαν

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ Δεκαπενταύγουστος στις παραλίες της… Ουκρανίας! – Δεν είναι τυχαία η πρόταση του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών Στην Δύση έχουν αρχίσει να αποδέχονται το γεγονός ότι ηττήθηκαν

0 comment

Δεκαπενταύγουστος στις παραλίες της… Ουκρανίας! – Δεν είναι τυχαία η πρόταση του ΝΑΤΟ για παραχώρηση εδαφών

Εντύπωση έχουν προκαλέσει τα βίντεο με τις διακοπές των Ουκρανών, στην πόλη της Οδησσού και στις παραλίες της (πάντα η Οδησσός ήταν μεγάλο καλοκαιρινό θέρετρο) εν μέσω πολέμου, και ενώ η χώρα έχει υποστεί τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπους και ζημιές σε υποδομές.

Αυτή την στιγμή η Ουκρανία βρίσκεται σε μία κατάσταση παρόμοια με την Συρία και όμως χιλιάδες νέοι βρίσκουν την ευκαιρία να παρτάρουν και να διασκεδάζουν, δίχως αύριο, την στιγμή που χιλιάδες συμπατριώτες τους σκοτώνονται στα πεδία των μαχών, ή ακρωτηριάζονται καταστρέφοντας το όποιο μέλλον μπορούν να έχουν σε κοινωνίες σκληρές και ανταγωνιστικές όπου η εμφάνιση παίζει πρωτεύοντα και κύριο ρόλο.

Στην Ευρώπη πάντως έχει προκληθεί σάλος με τα βίντεο αυτά καθώς πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίων έχουν δωρίσει χρήματα για την… Ουκρανία.

Αρκεί να αναλογιστεί κάποιος πως λίγο έξω από τις ακτές της Οδησσού το ρωσικό Ναυτικό έχει επιβάλει αποκλεισμό στην πόλη και δεν επιτρέπει την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Φαίνεται όμως πως αυτό ποσώς επηρεάζει ένα μεγάλο μέρος του ουκρανικού πληθυσμού.

Στην Ουκρανία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα λειψανδρίας και αυτό φαίνεται στα μέτωπα των μαχών και ενώ ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού έχει φύγει από την χώρα, ένα άλλο εξίσου σημαντικό αρνείται να καταταχτεί και μάλιστα πληρώνει μέχρι και 10.000 δολάρια για να αποφύγει την στράτευση.

Προφανώς όλα αυτά σε συνδυασμός με την οικονομική εξάντληση πλέον των δυτικών χωρών αλλά και την πολύ άσχημη κατάσταση που δημιουργείται στις ΗΠΑ και με το δολάριο, έχουν ωθήσει πάρα πολλούς διαμορφωτές γνώμης στην Δύση να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο, να λήξει ο πόλεμος τώρα με ήττα της Ουκρανίας, γιατί αν συνεχιστεί κινδυνεύει να μετατραπεί σε μεγάλη στρατηγική ήττα της Δύσης.
Ειδικά στις ΗΠΑ πολλοί επισημαίνουν πως ετοιμάζονται και οι Κινέζοι για επέμβαση στην Ταϊβάν και τότε η Δύση θα είναι εντελώς ανίσχυρη για να αντιδράσει καθώς θα έχει αναλώσει τις δικές της οικονομικές και στρατιωτικές εφεδρείες.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν αντιμετωπίζει άλλωστε σοβαρό πρόβλημα με τις εκλογές του 2024 οι οποίες πλησιάζουν. Ακόμα και οι απανωτές ποινικές διώξεις κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ, συσπειρώνουν τους Ρεπουμπλικανούς εναντίον του και δημιουργεί ένα κλίμα στην αμερικανική κοινωνία πως οι Δημοκρατικοί φοβούνται πως θα κερδίσει τις εκλογές και θα επανέλθει στον Λευκό Οίκο.
Η Ουκρανία πλέον είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» γι’ αυτούς που κοστίζει λεφτά σε μία εποχή που το τύπωμα δολαρίων δεν αποτελεί λύση όπως παλιά.

Για πρώτη φορά μίλησε χθες για παραχώρηση ουκρανικών εδαφών στην Ρωσία το ΝΑΤΟ, καθώς ο Στιαν Τζένσεν, διευθυντής του γραφείου του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε ότι ίσως αυτή είναι η λύση για να μπορέσει το Κίεβο να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν ρωτήθηκε εάν πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη της για να επιτύχει ειρήνη με τη Ρωσία και να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο μέλλον, ο Τζένσεν φέρεται να είπε ότι «το μεταπολεμικό καθεστώς της Ουκρανίας βρίσκεται ήδη υπό διαπραγμάτευση»και το θέμα της εκχώρησης εδαφών στη Ρωσία έχει ήδη τεθεί. «Δεν λέω ότι αυτό θα έπρεπε να συμβεί. Αλλά αυτή μπορεί να είναι μια πιθανή λύση»,διευκρίνισε.

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More