Μια μαζική επίθεση πραγματοποιήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις την Παρασκευή (7/7) στη γραμμή Σβάτοβο–Κρεμίνα και συγκεκριμένα από το Σβάτοβο έως το Μπελογκόροβκα. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις σε μια προσπάθεια να διαπεράσουν την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσία. Σε αντίθεση με άλλες περιοχές οι ουκρανικοί σχηματισμοί προωθήθηκαν σε μεγάλες ομάδες υπό την κάλυψη πολλών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Στον τομέα του Σβατόφσκι, μονάδες της 66ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας πίεσαν τις θέσεις της 30ης και της 15ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσία στη γραμμή Krasnorechenskoye-Karamzinovka. Λίγο νοτιότερα, ένα απόσπασμα εφόδου της 66ης Ombr των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε να ανακαταλάβει τις περιοχές που χάθηκαν την προηγούμενη ημέρα κατά την επίθεση από το Nevsky.

Στα νότια, κοντά στην προεξοχή Torsky, μηχανοκίνητες ομάδες της 21ης και της 63ης ΟΜΒ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκόπευαν να διεισδύσουν στην αμυντική γραμμή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας από πολλές πλευρές με σκοπό να αποκόψουν τα ρωσικά μαχητικά από τον ανεφοδιασμό από την Κρεμίνα – για το σκοπό αυτό, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να καταλάβουν ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου.

Λίγο νοτιότερα, αλεξιπτωτιστές της 95ης «επίλεκτης» αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας πεζικού της Ουκρανίας εισέβαλαν και πάλι στα οχυρά των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας νότια του Ντιμπρόφ, κρυμμένοι πίσω από δασικές φυτείες στο δασαρχείο Σερεμπριάνσκι.

 

Παρόμοια και σχεδόν ταυτόχρονη επίθεση από σχηματισμούς της 42ης Ombr και της 81ης Ombr πραγματοποιήθηκε κοντά στην Belogorovka και προς την κατεύθυνση της Shipilovka.

Όλες οι απόπειρες διάσπασης αποκρούστηκαν. Δεν υπάρχουν στοιχεία για τις ακριβείς απώλειες, καθώς δεν υπάρχουν τόσο πολλές ειδήσεις από αυτή την κατεύθυνση όσο από άλλες περιοχές.

 

Ωστόσο υπάρχουν πολλά πλάνα που δείχνουν ότι οι Ρώσοι έχουν κρατήσει αιχμάλωτους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές της 95ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, αλλά και κατεστραμμένα τεθωρακισμένα στα δάση κοντά στην Κρεμενάγια.

 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν και τα σουηδικά BMP SV90v.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!