Εμβόλια με σεβασμό στον απλό πολίτη.

Sharing is caring!

Μέχρι και πριν λίγες μέρες οι αρμόδιοι, εκτός του αριθμού εμβολιασθέντων ανά επαρχία, έδιναν στη δημοσιότητα και τον τύπο του εμβολίου που χρησιμοποιήθηκε. Ενώ δημιουργούνταν τα πρώτα σύννεφα για την ασφάλεια του AstraZeneca, ήταν φως φανάρι ότι το ποσοστό αυτού του εμβολίου, που διέθεταν για την Πάφο ήταν πολύ πιο ψηλό από ό,τι στη Λευκωσία. Στη Λευκωσία διατίθετο, σχεδόν αποκλειστικά, το εμβόλιο της Moderna και σε μεγαλύτερο ποσοστό to Pfizer. Εν τω μεταξύ, μεγάλωναν μέρα με τη μέρα στην Ευρώπη τα προβλήματα με το αγγλικό εμβόλιο, με πολλές αντιδράσεις πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών για την ασφάλεια του. Η αντίδρασή των ιθυνόντων μας ποια ήταν;
(1) το έριξαν στη συνομωσιολογία για τους Ευρωπαίους και ότι με λίγα λόγια εμείς στην Κύπρο ξέρουμε καλύτερα,
(2) ξέχασαν να παραδεχτούν ότι δεν ισορρόπησαν τις παραγγελίες, αλλά σαν λάτρεις του Στέμματος παρήγγειλαν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό AstraZeneca. Φοβούνταν ως εκ τούτου ότι, τυχόν αχρησία του AstraZeneca θα ανέτρεπε όλο το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα και
(3) σαν κερασάκι στην τούρτα, έπαψαν να ανακοινώνουν τα ποσοστά των διαφορετικών εμβολίων με τα οποία εμβολίαζαν ανά επαρχία.

Πώς ερμηνεύεται αυτή η τακτική; Στόχος ήταν και είναι μήπως να ”μην πάρουν πρέφα” οι επαρχιώτες ότι, ”στη Λευκωσία, εμείς παπάες εμείς τατάες”, δηλ. ότι διατίθενται μεγαλύτερα ποσοστά Moderna και Pfizer; Το περί δικαίου αίσθημα, του υπό κατοχή κυπριακού λαού, δεν τους ενδιαφέρει καθόλου; Τώρα, αντί απολογίας, οργανώνουν φιέστες για να πείσουν ότι, στην ουσία, τίποτε δεν συμβαίνει με το AstraZeneca και όλα είναι αποκύημα της φαντασίας των απλών πολιτών!

Χθες είχαμε τον αρχηγό του κυβερνώντος κόμματος να εμβολιάζεται δημόσια με εμβόλιο AstraZeneca, δεν ξέρω εάν προσκλήθηκε και το CNN και το Euronews!! Ακολούθησε ο υφυπουργός καινοτομίας και ψηφιακής πολιτικής κ. Κυριάκος Κόκκινος, ο οποίος ”το παινεύτηκε” ότι εμβολιάστηκε με AstraZeneca. Προσπάθησε επίσης λίγο πολύ, χωρίς να είναι επαγγελματίας υγείας, αν είναι δυνατόν, να πείσει το λαό ότι το εμβόλιο της AstraZeneca είναι ένα πολύ αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο. Τα ίδια έλεγε και πριν λίγο καιρό για την ασφάλεια της ψηφιακής πλατφόρμας εμβολιασμών που ο ίδιος έστησε και οργάνωσε. Την περασμένη βδομάδα όμως, αυτή η πλατφόρμα κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος!

Το 2020 γίνονταν οι παραγγελίες για εμβόλια, αφού προγραμματιζόταν η έναρξη των εμβολιασμών τέλος του Δεκέμβρη. Τα εμβόλια, την περίοδο των παραγγελιών, ήταν ακόμη στο στάδιο της έρευνας και της παραγωγής, χωρίς να προλάβουν να δοκιμαστούν κατάλληλα, όπως προβλέπεται με τα εμβόλια γενικά. Πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι έρευνες για την κατασκευή των εμβολίων και την εξπρές αδειοδότηση τους, ο κατά τα άλλα συμπαθέστατος Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, της επιδημιολογικής ομάδας, σε ερώτηση δημοσιογράφου(Αλήθεια 22/7/2020) : ”Ποιο εμβόλιο παρήγγειλε η Κύπρος;”, απάντησε: Παραγγείλαμε ήδη 1,2 εκατομμύρια εμβόλια για το Κορωνοϊό, της AstraZeneca. Το εμβόλιο της Οξφόρδης προηγείται σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα του. Ρωτώ: Πώς ήξερε πριν καν γεννηθούν και δοκιμαστούν όλα τα εμβόλια ότι το AstraZeneca θα ήταν καλύτερο από το Αμερικανογερμανικό Pfizer, το αμερικανικό Moderna ή τα άλλα εμβόλια; Σήμερα γιατί παραμένει στα αζήτητα σε όλη την Ευρώπη; Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, η προκατάληψη δεν βρίσκεται στον απλό κόσμο, όπως το διατυπώνουν, αλλά στους ίδιους τους επικεφαλής του συστήματος.

Σε μια περίοδο που ο κυπριακός λαός πνίγεται στην μπόχα από τη σήψη του πολιτικού συστήματος, τη διαπλοκή και τη διαφθορά, χρειάζεται η επίδειξη μεγαλύτερης σοβαρότητας, όχι σοβαροφάνειας, από τους αρμόδιους, για το μέγα θέμα της πανδημίας. Πάνω από όλα πρέπει να αντιληφθούν πως ο απλός κόσμος είναι πολύ πιο ”κοψονούρης” απ’ ό,τι ενδεχομένως νομίζουν.

Αντώνης Τρακκίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Γεροσκήπου,

Κίνηση Σωτηρία της Πάφου.

Related posts