Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα στην Πάφο

Sharing is caring!

Εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματα διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης Θυμάτων από Τροχαία Δυστυχήματα, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Πάφου σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, το Round Table – 7 και την Κοινοτική Αστυνόμευση.

O Γιώργος Τσέλεπος, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δ. Πάφου, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ανέφερε πως η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων (FEVR) και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Όπως ανέφερε, κάθε μέρα, σχεδόν 4.000 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους σε όλο τον κόσμο σε τροχαία δυστυχήματα και πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο. Πρόσθεσε πως τα τελευταία 20 χρόνια στην Κύπρο, δυστυχώς, δεν υπάρχει σπίτι, που να μην έχει γνωστό κάποιο άτομο ή κάποιο φίλο που να μην είναι θύμα τροχαίου δυστυχήματος.

Τιμούμε, είπε, τα θύματα και εκφράζουμε την ευχή και την πεποίθηση ότι κάποτε η κοινωνία μας θα αναπτύξει την απαραίτητη κουλτούρα και θα μπουν τα προβλεπόμενα μέτρα για να εξαλειφθούν τα τροχαία δυστυχήματα και τα θύματα.

Στόχος της ημέρας αυτής, συμπλήρωσε, είναι να φέρουμε στην μνήμη μας και να τιμήσουμε τα εκατομμύρια νεκρών και τραυματιών από τροχαία δυστυχήματα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για ορθή ενημέρωση για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων, που οδηγούν στον θάνατο ή σοβαρό τραυματισμό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Κέννεντυ την Κυριακή και περιλάμβανε άναμμα κεριών στη μνήμη των θυμάτων, καθώς και τραγούδια από τον Νέαρχο Νεάρχου.

Σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της εκδήλωσης διεξήχθη έρανος για ενίσχυση του δημότη της Πάφου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Related posts