Home » Δύο κοριτσάκια έπεσαν σε διάτρηση 40 μέτρων – «Είχαν Άγιο – Πατούσαν σε πέτρα για να αναπνέουν»

Δύο κοριτσάκια έπεσαν σε διάτρηση 40 μέτρων – «Είχαν Άγιο – Πατούσαν σε πέτρα για να αναπνέουν»

by FarosTv
0 comment

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο κοριτσάκια έπεσαν σε διάτρηση 40 μέτρων – Επιχείρηση από την Π.Υ

 

Βίντεο από διάσωση κοριτσιού 11,5 ετών δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής. Σημειώνεται ότι το αδερφάκι του κοριτσιού τόλμησε και σκαρφάλωσε στην σωλήνα της διάτρησης και διήνυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων και ειδοποίησε τους γονείς τους.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ακόμα μια φορά επαληθεύονται οι προβλέψεις μας. Την επόμενη φορά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί.

Προ ημερών και μετά από επανειλημμένες κλήσεις για ανάσυρση κυρίως ζώων από ανοικτά πηγάδια με κινδύνους να αναφύονται και για τα μέλη μας κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης, κάναμε έκκληση τόσο σε ιδιώτες όσο και σε όλους τους αρμόδιους Κρατικούς φορείς να επιθεωρήσουν και να ασφαλίσουν ανοικτές διατρήσεις και πηγάδια.

Σήμερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία με μέλη μας διασώστες από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας ανέσυραν παιδάκι (κοριτσάκι)  11.5 ετών από διάτρηση με νερό βάθους 40 μέτρων, ευτυχώς χωρίς εμφανή σοβαρό τραυματισμό. Το κοριτσάκι μαζί με την αδελφή του 9.5 ετών κατέληξαν στο πάτο της διάτρησης όταν ενώ έπαιζαν ανέμελα, το εντελώς πρόχειρο κάλυμμα της διάτρησης σε αυλή κατοικίας στο Δήμο Λακατάμιας, υποχώρησε.

Παρέμειναν εκεί για 2.5 ώρες καλώντας για βοήθεια χωρίς ανταπόκριση μέχρι που το 9.5 ετών κοριτσάκι τόλμησε και σκαρφάλωσε στην σωλήνα της διάτρησης και διήνυσε κατακόρυφη απόσταση 40 μέτρων μέχρι την επιφάνεια και ειδοποίησε τους γονείς τους. Μπράβο στα κοριτσάκια για την τόλμη και το θάρρος που επέδειξαν.

Μπράβο στα μέλη μας των Πυροσβεστικών Σταθμών Λευκωσίας για την άψογη και πετυχημένη επιχείρηση διάσωσης.

 

Πτώση ανήλικων σε διάτρηση: «Είχαν Άγιο – Πατούσαν σε πέτρα για να αναπνέουν»

Για το συγκλονιστικό περιστατικό με την πτώση δύο κοριτσιών σε διάτρηση βάθους 40 μέτρων στη Λακατάμια, μίλησε στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Όπως ανέφερε, η Πυροσβεστική λίγες μέρες πριν το περιστατικό είχε εκδώσει ανακοίνωση που αφορούσε ανοιχτά πηγάδια και διατρήσεις, μετά από δεκάδες κλήσεις κυρίως για πτώση ζώων μέσα σε αυτά.

 

Φοβόμασταν ότι θα έρθουν τα χειρότερα και ήταν επανηλειμμένες οι εκκλήσεις μας, και χθες είδαμε αυτό για το οποίο προειδοποιούσαμε, πρόσθεσε.Τόνισε ότι τα κοριτσάκια ηλικίας 9,5 και 11,5 ετών, πραγματικά είχαν Άγιο και σώθηκαν.

Όπως είπε, ενώ οι δύο αδελφές έπαιζαν σε αυλή σπιτιού, πάτησαν πάνω σε πρόχειρο κάλυμμα διάτρησης και κατέληξαν σε βάθος 40 μέτρων μέσα σε αυτή.

Επί δυο και πλέον ώρες καλούσαν σε βοήθεια ωστόσο, ήταν αδύνατο να τους ακούσει κάποιος.

Τότε το 9,5 ετών κοριτσάκι σκαρφάλωσε στη σωλήνα της διάτρησης, βγήκε στην επιφάνεια και φώναξε τον πατέρα της ο οποίος ενημέρωσε την Πυροσβεστική, μέλη της οποίας ανέσυραν την 11,5 ετών αδερφή της που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς ωστόσο να έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Σημείωσε πως ευτυχώς για τις ανήλικες στον πάτο της διάτρησης υπήρχε μια πέτρα πάνω στην οποία πάτησαν και έτσι τα κεφάλια τους βρίσκονταν πάνω από το ύψος του νερού και ανέπνεαν, ενώ σε διαφορετική περίπτωση είπε, πολύ πιθανό να υπήρχε και πνιγμός.

«Όλα συνέτειναν στο να σωθούν, αλλά δεν θα είμαστε τόσο τυχεροί κάθε φορά», κατέληξε ο κ. Κεττής.
 

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.