Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή ΔΗ.ΚΟ Πάφου και Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Sharing is caring!

6 Μαρτίου 2023

Κατά την διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της Δημόσιας σχολής Διοίκησης, Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο.

Συγκεκριμένα, όπως μας ενημέρωσαν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου, έχουν στα σχέδιά τους την δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος Ξεναγών. Η απόφαση αυτή μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς θα αναβαθμίσει την τουριστική βιομηχανία τόσο της Πάφου όσο και ολόκληρης της Κύπρου.

Αξίζει να αναφερθεί πως η έναρξη λειτουργίας του ΤΕΠΑΚ στην Πάφο, όπως μας διαβεβαίωσαν,  αναμένεται να αρχίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Επιπλέον, αναφορά έγινε και στο φλέγον ζήτημα που αφορά την ανάγκη ανέγερσης φοιτητικών εστιών, όπου θα αμβλυνθεί το πρόβλημα στέγασης των φτωχών – άπορών φοιτητών, λόγω των υψηλών ενοικίων. 

Επί του θέματος, έθεσα το εξής ερώτημα, εάν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί ξενοδοχειακή μονάδα για την διαμονή των φοιτητών και έλαβα αρνητική απάντηση, λόγω του ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο ξενοδοχείο. 

Εν κατακλείδι, επιτακτική θεωρείται η ανάγκη ανέγερσης φοιτητικών εστιών, καθώς θα βοηθήσει αρκετές οικογένειες φοιτητών. 

Related posts