Ασυνήθιστη λεκτική επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αποδίδοντάς τους όλες τις ευθύνες για την σφαγή στην Ουκρανία, η οποία Ουκρανία, όπως ισχυρίστηκε «μετρά 71.000 νεκρούς μόνο στην αντεπίθεση που έχει εξαπολύσει πριν 3,5 μήνες

Ο ίδιος δήλωσε ότι «Η Ουκρανία έχασε 543 άρματα μάχης, 18.000 τεθωρακισμένα οχήματα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης μαζί με 71,5 χιλιάδες στρατιώτες.

Το Κίεβο ρίχνει τους μαχητές του σε μια αντεπίθεση με τέτοιο τρόπο που έχει κανείς την εντύπωση ότι αυτοί δεν είναι οι δικοί του άνθρωποι.

Οι παραδόσεις F-16 στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν σε τίποτα την έκβαση του πολέμου, όπως δεν θα επιτύχουν τίποτα όλα τα όπλα της Δύσης. Εμείς θα νικήσουμε και το ξέρουν αυτό».

Επίσης αναφέρθηκε στην προσπάθεια της Δύσης να ανακόψουν την ανάπτυξη της Κίνας, αλλά όπως είπε: «Είναι πολύ αργά, το τρένο έφυγε, νέα κέντρα εξουσίας θα αναπτυχθούν» αναφερόμενος στο νέο πολυπολικό κόσμο

Aναφερόμενος στην πολεμική προπαρασκευή της Ρωσίας, αποκάλυψε ότι «Η ανάπτυξη νέων όπλων που βασίζονται εξαιρετικά προηγμένες τεχνολογίες, περιλαμβάνει την χρήση επαναστατικών τεχνικών και που η αμυντική βιομηχανία δοκιμάζει για πρώτη φορά.

Τέτοια όπλα μπορεί να είναι συστήματα λέιζερ, συστήματα υπέρηχων, όπλα ραδιοσυχνοτήτων και πολλά άλλα προϊόντα, πολλά από τα οποία δεν έχουμε καν φανταστεί ακόμη».

Όλα αυτά ενώ ο Ρώσος Ανώτατος Γενικός Διοικητής σημείωσε τόσο η 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών όσο και η Ταξιαρχία Φρουρών δήλωσε ότι η 197η μοίρα αποβατικών σκαφών, έχει αποβατική ικανότητα 220 ΤΟΜΠ-ΤΟΜΑ ή 140 αρμάτων και πάνω από δύναμη 4000 πεζοναυτών και είναι έτοιμη να επιχειρήσει αποβατικές επιχειρήσεις στο Νικολάγιεφ και την Οδησσό.

Η απόβαση στην περιοχή της Οδησσού, δίνει στην Ρωσία ταυτόχρονα δύο πράγματα. Το πρώτο είναι η συνένωση των αποβατικών δυνάμεων με την Υπερδνειστερία και το δεύτερο είναι η αποκοπή και κατάληψη της ουκρανικής περιοχής δυτικά του Δνείστερου ποταμού από Οδησσό μέχρι Ισμαήλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με τον τρόπο αυτό η Ρωσία θα θελήσει αποκόψει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό την έξοδο της Ουκρανίας πρός τον Εύξεινο Πόντο.

pronews.gr