Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Νέα Μάκρη – Ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό

Sharing is caring!

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 112 πυροσβέστες με 36 οχήματα, 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), ενώ παρέχουν συνδρομή εθελοντές και υδροφόρες Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Τα στοιχεία που δείχνουν εμπρησμό
Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο αντιδήμαρχος Μαραθώνα, Ευάγγελος Κυπαρίσσης, «ζήσαμε μια πολύ δύσκολη βραδιά, ξύπνησαν μνήμες που θέλουν να φύγουν από επάνω μας. Η φωτιά ήταν πολύ δύσκολη καθώς είχαμε έντονους ανέμους».

Ο κ. Κυπαρίσσης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εμπρησμού με τον ίδιο αρχικά να υπενθυμίζει ότι το 2019 υπήρχε μια παρόμοια φωτιά στην ίδια περιοχή αλλά κυρίως ότι «πριν από μια εβδομάδα είχαμε επίσης μια τέτοια φωτιά. Υπήρχε στην ίδια ακριβώς περιοχή ένα περιστατικό που δεν πήρε έκταση». Αποκάλυψε, επίσης, ότι «πριν από δυο ημέρες είχαμε περιστατικό στο Λιβικό Γραμματικού πάλι με δύο μέτωπα πράγμα που δεν έγινε γνωστό γιατί έγινε πολύ γρήγορα η αντιμετώπιση».

Φωτιά στη Νέα Μάκρη: Πληροφορίες για μια προσαγωγή
Στην περιοχή έχει μεταβεί από την πρώτη στιγμή κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, του ανακριτικού, δηλαδή, της πυροσβεστικής για την διεξαγωγή έρευνας σχετικά με το αν η φωτιά στη Νέα Μάκρη είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Σημειώνεται ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύο διαφορετικά μέτωπα σε απόσταση 500 μέτρων μεταξύ τους ενώ στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 5 μποφόρ και δυτικής διεύθυνσης που έφερνε τις φλόγες προς τα σπίτια με πυροσβέστες να σημειώνουν ότι τέτοιας διεύθυνσης άνεμοι κάνουν πολύ δύσκολη την αντιμετώπιση οποιασδήποτε φωτιάς.

Παράλληλα όπως μετέδωσε το MEGA yπάρχουν πληροφορίες από μάρτυρες πως η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός άντρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες αστυνομικοί εντόπισαν ένα άτομο να κινείται περίεργα, όπως είπαν οι κάτοικοι, μέσα στην περιοχή της φωτιάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιτίας της φωτιάς στη Νέα Μάκρη
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

– Διονύσου και Μαραθώνος,

– Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα,

– Ερμού και Αρτέμιδος,

– Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ,

– Διονύσου στον Αγιο Πέτρο,

– Σπύρου Λούη και Μαραθώνος.

Ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

– Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα,

– Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη,

– Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου,

– Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα,

– Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος,

– Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Related posts