Thursday, July 18, 2024
Home » Χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα: Το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά νέα εισβολή στην Αρμενία– Ισραήλ και Τουρκία έστησαν αερογέφυρα μεταφοράς όπλων – Διπλό τελεσίγραφο Ιράν

Χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα: Το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά νέα εισβολή στην Αρμενία– Ισραήλ και Τουρκία έστησαν αερογέφυρα μεταφοράς όπλων – Διπλό τελεσίγραφο Ιράν

0 comment

Στο παρά 5 γενικευμένης σύρραξης: Το Αζερμπαϊτζάν κάλεσε χιλιάδες εφέδρους

Χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα: Το Αζερμπαϊτζάν ξεκινά νέα εισβολή στην Αρμενία– Ισραήλ και Τουρκία έστησαν αερογέφυρα μεταφοράς όπλων – Διπλό τελεσίγραφο Ιράν

Στο παρά πέντε γενικευμένης σύρραξης βρίσκεται η περιοχή του Καυκάσου καθώς το Αζερμπαϊτζάν μετακίνησε χιλιάδες στρατιώτες στα σύνορα με άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα ενώ κάλεσε 10.000 εφέδρους.

Τις τελευταίες 48 ώρες έχει στηθεί μια αερογέφυρα μεταφοράς οπλικών συστημάτων από Τουρκία και Ισραήλ προς το Αζερμπαϊτζάν αναγκάζοντας το Ιράν να απευθύνει διπλή προειδοποίηση προς το Μπακού προς δεν θα επιτρέψει γεωπολιτικές αλλαγές εις βάρος της Αρμενίας.

Η Πολεμική Αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν παρέλαβε μια νέα παρτίδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 από την Τουρκία προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει στην επερχόμενη εισβολή στην Αρμενία.

Ένα Il-76TD της Silk Way Airlines μετέφερε τα drones από την Άγκυρα στη βάση Yevlakh με την πτήση ZP6502 / AZQ6502.

Αρκετά αεροσκάφη μετέφεραν εκατοντάδες τόνους όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων από το Ισραήλ και την Τουρκία στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Τα αεροπλάνα του Αζερμπαϊτζάν συνεχίζουν να πετούν και σήμερα από και προς την αεροπορική βάση Ovda στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες 3 ημέρες, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν κάλεσε πάνω από 10.000 έφεδρους, προετοιμάζοντάς τους για άλλη μια εισβολή στην Αρμενία.

Δείτε βίντεο

 

 

 

Ιράν σε Αζερμπαϊτζάν: Όχι σε γεωπολιτικές αλλαγές στον Καύκασο – Αποχαιρετίστε το Nakhchivan σε περίπτωση πολέμου

Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν δημοσίευσε στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο με χάρτες της επικράτειας της Αρμενίας και το ακόλουθο κείμενο:

«Ο Χακάν Φιντάν [Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών] ενημερώθηκε για τη σαφή θέση του Ιράν ενάντια σε οποιεσδήποτε εχθρικές ενέργειες στα βορειοδυτικά σύνορα και κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Αρμενίας.

Η υποστήριξη του Ισραήλ στο καθεστώς του Μπακού θα μπορούσε να κοστίσει ακριβά στον Αλίεφ. Η εδαφική ακεραιότητα της Αρμενίας πρέπει να διατηρηθεί και αυτό θα γίνει με κάθε κόστος».

Μάλιστα σε δεύτερο βίντεο, το Ιράν απειλεί το Αζερμπαϊτζάν ότι θα επιτρέψει στην Αρμενία να καταλάβει τον αζέρικο θύλακα του Nakhchivan σε περίπτωση πολέμου.

Δείτε βίντεο

 

 

Αρμενία: Το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα

Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν ότι προετοιμάζει μια «στρατιωτική πρόκληση» συσσωρεύοντας αζέρικες στρατιωτικές δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων μεταξύ αυτών των δύο αντίπαλων χωρών του Καυκάσου και κοντά στον διαφιλονικούμενο θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ.

“Η κατάσταση στα σύνορα του Αζερμπαϊτζάν με την Αρμενία και τη διαχωριστική γραμμή με το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι εκρηκτική” δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Αζερμπαϊτζάν έχει συγκεντρώσει μια μεγάλη στρατιωτική ομάδα στην περιοχή αυτή.

«Το Αζερμπαϊτζάν εκδηλώνει την πρόθεσή του να προβεί σε μια νέα στρατιωτική πρόκληση εναντίον του Ναγκόρνο Καραμπάχ και της Αρμενίας.

Η κατάσταση είναι τέτοια που η διεθνής κοινότητα, τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να λάβουν σοβαρά μέτρα για να αποτρέψουν μια νέα έκρηξη στην περιοχή” είπε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας.

«Η στρατιωτική και πολιτική κατάσταση στην περιοχή μας έχει σαφώς επιδεινωθεί», τόνισε σε κυβερνητική συνεδρίαση στο Γερεβάν.

Από την πλευρά του, το αζέρικο υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μια «νέα ψευδή πολιτική μεθόδευση».

«Η Αρμενία πρέπει να εγκαταλείψει τις εδαφικές της διεκδικήσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν, να τερματίσει τις στρατιωτικοπολιτικές προκλήσεις και να σταματήσει να δημιουργεί εμπόδια στην ειρηνευτική διαδικασία», ανέφερε το Μπακού.

Η νέα κλιμάκωση της ρητορικής έρχεται πριν από τη διεξαγωγή μεθαύριο, Σάββατο, πρόωρων εκλογών για τον ηγέτη της αμφισβητούμενης περιοχής.

Δείτε βίντεο

 

 

Το Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση

Ο πολιτικός επιστήμονας του Αζερμπαϊτζάν Tofig Abbasov ανέφερε ότι “το Αζερμπαϊτζάν θα ξεκινήσει μια «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, καθώς η Αρμενία δεν θέλει να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της από εκεί.

Την προηγούμενη μέρα, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν είπε ότι παρατηρείται συσσώρευση στρατευμάτων στη διαχωριστική γραμμή με το Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ο Πασινιάν πιστεύει ότι η κατάσταση είναι εκρηκτική.

Ο Abbasov σημείωσε ότι έρχεται σύγκρουση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν καθώς η διαμάχη, πιθανότατα, δεν μπορεί να επιλυθεί ειρηνικά.

«Παραδέχομαι ότι θα υπάρξουν εχθροπραξίες. Το πιθανότερο είναι ότι θα είναι μια αντιτρομοκρατική επιχείρηση και μια επιχείρηση επιβολής της ειρήνης, γιατί δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Η Αρμενία ανέλαβε να αφοπλίσει και να αποσύρει τα υπολείμματα των ενόπλων της δυνάμεων από το έδαφος του Αζερμπαϊτζάν σε εύθετο χρόνο.

Ακόμη και η τέταρτη παράγραφος της τριμερούς συμφωνίας της 9ης Νοεμβρίου 2020 προέβλεπε ότι η Αρμενία θα έπρεπε να διασφαλίσει την απόσυρση του εξοπλισμού και των ένοπλων σχηματισμών της σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις έπρεπε να ελέγχουν αυτή τη διαδικασία, αλλά, δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη», είπε ο Abbasov.

Σημείωσε ότι σε περίπτωση αντιτρομοκρατικής επιχείρησης, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα ενεργήσει προσεκτικά ώστε να μην πληγούν τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα και οι σχέσεις μεταξύ Μπακού και Μόσχας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε χάρτες

https://warnews247.gr

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More