Αρχιεπισκοπικές Εκλογές 2022: Δείτε ΠΟΥ και ΠΩΣ ψηφίζετε

Sharing is caring!

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές άρχισε.

Η Εκκλησία της Κύπρου σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2022 έδωσε στη δημοσιότητα το σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα Αρχιεπισκοπής με τίτλο «Μάθε που Ψηφίζεις». Εκεί μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος βάζοντας τα προσωπικά στοιχεία του στοιχεία Αριθμός ταυτότητας και Ημερομηνία γέννησης να ενημερωθεί επακριβώς που ψηφίζει, συμπεριλαμβανομένου, Αρχιερατικής Επαρχίας, Κοινότητας/Ενορίας και Εκλογικού Κέντρου.

Χθες δόθηκαν σε εξουσιοδοτημένα άτομα κάθε ενορίας οι προκαταρκτικοί κατάλογοι σε κάθε ενορία και κοινότητα της κάθε Αρχιερατικής Επαρχίας. Να σημειωθεί ότι στου καταλόγους δεν αναγράφονται όσοι  πραγματοποίησαν την εγγραφή τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου αλλά θα συμπεριληφθούν στους τελικούς καταλόγους.Επιπρόσθετα οι Προκαταρκτικοί Κατάλογοι δεν περιλαμβάνουν τα άτομα που άσκησαν το δικαίωμα διαγραφής τους εντός της προκαθορισμένης περιόδου.

Το εξουσιοδοτημένο άτομο κάθε ενορίας θα μπορεί περιοριστικά και μόνο, να παράσχει πληροφορίες σχετικές μόνο για το άτομο το οποίο ενδιαφέρεται εάν βρίσκεται στον κατάλογο και για κανένα άλλο τρίτο πρόσωπο.

Ενώ μέχρι την Τετάρτη 7.12.2022, ο κάθε ενδιαφερόμενος δύναται να προβεί σε ένσταση, σε ειδικό έντυπο, μόνο αναφορικά με το πρόσωπο του νοουμένου ότι η ένσταση αυτή δεν αφορά τα πιο κάτω, και για τα οποία δεν θα γίνεται αποδεκτή οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα:

1. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για νέα εγγραφή είτε Κυπριών είτε μη Κυπριών. Τούτο διότι για τους μη Κύπριους λήφθηκε απόφαση από την Ιερά Σύνοδο να μην εγγραφούν ενώ για τους Κύπριους δόθηκε συγκεκριμένη περίοδος εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 3.12.2022 η ώρα 1200μ.

2. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα για διαγραφή. Τούτο διότι δόθηκε συγκεκριμένη καταληκτική προθεσμία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία έληξε στις 29.11.2022 η ώρα 1200μ.

3. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα που αφορά αλλαγή ενορίας ή κοινότητας ως η σχετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

4. Οποιαδήποτε ένσταση ή αίτημα από οποιοδήποτε πρόσωπο σε σχέση με ζητήματα που αφορούν οποιοδήποτε άλλο τρίτο πρόσωπο.

Δείτε που ψηφίζετε ΕΔΩ.

Related posts