Αποχή από τα μαθήματα για μια περίοδο την Δευτέρα αποφάσισαν οι γονείς Δημοτικής

Sharing is caring!

Αποχή από τα μαθήματα για μια περίοδο την Δευτέρα αποφάσισαν οι γονείς Δημοτικής – Εξέφρασαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους στον Υπουργό

Τους προβληματισμούς τους για τα νέα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα παιδιά άνω των 6 ετών εξέφρασε στον Υπουργό Παιδείας, η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης σε συνάντηση που είχαν σήμερα.

Μετά το πέρας της συνάντησης οι οργανωμένοι γονείς αποφάσισαν ότι την ερχόμενη Δευτέρα τα παιδιά τους θα απέχουν από τα μαθήματα για περίοδο εις ένδειξή διαμαρτυρίας.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Σωτήρης Χριστοφή, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας, Πρόδρομο Προδρόμου του παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Σημείωσε δε, πως ο κ. Προδρόμου τους ξεκαθάρισε τις απόψεις της κυβέρνησης και τους ανέφερε πως τα μέτρα που έχουν λάβει στα Δημοτικά έχουν να κάνουν με το ότι τα σχολεία είναι απροστάτευτα και τα παιδιά είναι ανεμβολίαστα.

«Μας ξεκαθάρισε ότι η εισήγηση ήταν της επιδημιολογικής ομάδας προς το Υπουργικό Συμβούλιο και πως θα μεταφέρει τις θέσεις μας στο Υπουργικό της Τετάρτης, με την ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι στον διάταγμα», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει ποιες θέσεις τους θα τεθούν ενώπιον Υπουργικού, ο κ. Χριστοφή απάντησε πως ζήτησαν να είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και σε ό,τι αφορά τη διενέργεια rapid test στα παιδιά, αυτή να γίνεται μόνο μετά από συγκατάθεση των γονέων στη σχολική μονάδα ή να έχουν το δικαίωμα να κάνουν τα τεστ σε άλλα κλινικά εργαστήριά ή φαρμακεία.

Ερωτηθείς αν έχουν αποφασίσει κάποιο μέτρο αντίδρασης, ο κ. Χριστοφή απάντησε πως «μετά τη συνάντηση μας με τον Υπουργό αποφασίσαμε μίας ώρας αποχή (1η περίοδο) από τη σχολική διαδικασία τη Δευτέρα το πρωί, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα και καλούμε τους γονείς όπως παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου μαζί με τα παιδιά τους.»

πηγη: cyprustimes.com

Related posts