Ανοίγει το δρόμο για «ναι» της ΕΔΕΚ το Υπουργικό. Δικαστήριο ειδικής δικαιοδοσίας για εκποιήσεις

Sharing is caring!

Ανοίγει ο δρόμος για υπερψήφιση του αναθεωρημένου κρατικού προϋπολογισμού – Έλαβε απόφασεις που αφορούν το θέμα των εκποιήσεων το Υπουργικό Συμβούλιο, που είχαν τεθεί ως «κόκκινες γραμμές» από την ΕΔΕΚ προκειμένου να υπερψηφίσει την Πέμπτη

Αποφάσεις που αναμένεται να οδηγήσουν στην υπερψήφιση του αναθεωρημένου κρατικού πρϋπολογισμού έλαβε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ζητήματα που είχαν τεθεί από την ΕΔΕΚ κατά τις διαβουλεύσεις του προηγούμενου διαστήματος.

Για τη δημιουργία Δικαστηρίου ειδικής δικαιοδοσίας σε σχέση με υποθέσεις που συνδέονται με πρόθεση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, ενημέρωσε αμέσως μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Αναπληρωτής Κυβέρνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας.

Όπως ανέφερε, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία να εξουσιοδοτήσει την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως όπως προβεί σε οποιεσδήποτε τροποποιήσεις επί του Νομοσχεδίου με τίτλο «Ο περί Δικαστηρίων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2019», έτσι ώστε να καλύπτει, μεταξύ άλλων, και διαφορές που προκύπτουν από/ή σε σχέση με πιστωτικές διευκολύνσεις που αφορούν υποθέσεις οι οποίες βρίσκονται σε διαδικασία εκποίησης, με ειδική αναφορά στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, με σκοπό την ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων αυτών πριν τη διενέργεια των εκποιήσεων.

Εάν ο πιο πάνω στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί με τροποποίηση του Νομοσχεδίου, όπως αυτό κατατέθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα ετοιμαστεί το ταχύτερο δυνατό νέο Νομοσχέδιο για να υποβληθεί προς έγκριση.

Περαιτέρω, το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως να έρθει σε επαφή με την Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, απευθύνοντας έκκληση στην Ανώτατη Δικαστική Αρχή, όπως δώσει οδηγίες και προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, για επιτάχυνση εξέτασης των υποθέσεων που συνδέονται με πρόθεση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, μέχρι την πλήρη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά τη σημερινή σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου, επί τάπητος βρέθηκε και το μείζον ζήτημα του κρατικού προϋπολογισμού.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός η ψήφιση του οποίου κρίνεται από την Κυβέρνηση ως επιτακτική ανάγκη.

Στις 6 το απόγευμα, συνέρχεται για λήψη τελικών αποφάσεων το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

ΠΗΓΗ: cyprustimes.com

Related posts