Ανακρίσεις και αξιολόγηση στοιχείων για τον ομαδικό βιασμό

Sharing is caring!

Τα επόμενα της βήματα καθορίζει σήμερα η Αστυνομία σε σχέση με την καταγγελία της 19χρονης τουρίστριας ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού από δώδεκα Ισραηλίτες, στο διαμέρισμα ξενοδοχείου που διέμενε στην Αγία Νάπα.

Οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένουν τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων τα οποία ενδεχομένως να ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση, ενώ αναμένεται να αξιολογήσουν όλο το μαρτυρικό υλικό που έχουν ενώπιον τους, ώστε να αποφασιστεί τι μέλλει γενέσθαι την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε εκπνέει το διάταγμα οκταήμερης κράτησης τους.

Ωστόσο, λόγω του ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο και εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να οδηγήσει εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου και τους δώδεκα ύποπτους, χωρίς βέβαια όπως μας αναφέρθηκε, κάποιοι τελικά να αφεθούν ελεύθεροι και να μην ζητηθεί η ανανέωση του διατάγματος κράτησης τους.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή, οι δώδεκα ύποπτοι έχουν περάσει από πολύωρες ανακρίσεις, αρνούμενοι τις κατηγορίες περί βιασμού, ενώ οι νεαροί που παραδέχθηκαν ότι ήρθαν σε σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, ισχυρίζονται ότι ήταν με τη θέληση της.
Την ίδια ώρα, συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και η 19χρονη, η οποία αναμένεται να κληθεί για αναγνωριστική παράταξη στην οποία θα πρέπει να αναγνωρίσει τα πρόσωπα τα οποία φέρονται, όπως ισχυρίζεται, να την βίασαν.

Ενώπιον των ανακριτών βρίσκονται και τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, μεταξύ των οποίων και οι συνομιλίες της 19χρονης με τον ένα εκ των υπόπτων με τον οποίο διατηρούσε δεσμό και είχαν δώσει ραντεβού στο δωμάτιο της, ενώ λίγα λεπτά αργότερα εισήλθαν στο δωμάτιο και οι υπόλοιποι ύποπτοι, όπου κάποιοι την βίασαν και άλλοι βιντεογραφούσαν τις πράξεις τους.

Στις συγκεκριμένες συνομιλίες, ο νεαρός από το Ισραήλ αναφέρει στην 19χρονη ότι την σκέφτεται και πως την είδε στο μπαλκόνι του δωματίου της, ενώ φαίνεται το ραντεβού που έκλεισαν. Επίσης σε άλλο μήνυμα οι δύο νεαροί ανταλλάζουν μηνύματα για το πού βρίσκονται, με την 19χρονη να απαντά πως βρίσκεται στον δρόμο για το ξενοδοχείο της.
Επίσης, η Αστυνομία έλαβε τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τόσο από το ξενοδοχείο όσο και από γειτονικά καταστήματα και κτίρια, προκειμένου να λάβει όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σημειώνεται παραπονούμενη βρίσκεται εδώ και λίγο καιρό στην Κύπρο για διακοπές, ωστόσο βρήκε εργασία στην Αγία Νάπα και εργαζόταν, όπως επίσης και οι πλείστοι από τους νεαρούς βρίσκονταν για διακοπές προτού υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία στο Ισραήλ, ενώ ο ανήλικος ήρθε στο νησί με τους γονείς του.

Τόσο οι ύποπτοι όσο και η παραπονούμενη εξετάστηκαν από ιατροδικαστή και σύμφωνα με την Αστυνομία δεν βρέθηκε οτιδήποτε ουσιαστικό στα σώματα τους.

ΠΗΓΗ: reporter

Related posts