Ανακοινώνονται σήμερα οι αποζημιώσεις για τα θύματα στα Τέμπη

Sharing is caring!

Το πλαίσιο στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών από το δυστύχημα με τα τρένα στα Τέμπη αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αποζημιώσεις θα ανακοινωθούν με γραπτή ανακοίνωση από τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, ως το μεσημέρι.
Για την κατάρτιση του πλαισίου των αποζημιώσεων και των μέτρων στήριξης έχουν εργαστεί τα υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας και Παιδείας και περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, επιτάχυνση των διαδικασιών αποζημίωσης, δυνατότητα μετεγγραφής σε φοιτητές και στήριξη των οικογενειών.
Χθες στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης «προτεραιότητα έχει πάντα η στήριξη των συγγενών των θυμάτων, η οικονομική στήριξη, αλλά και η ηθική και η ψυχολογική στήριξη. Σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα και με τη διακριτικότητα που αυτό απαιτεί».
Ανακοινώνονται οι μεταβατικές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ
Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Μεταφορών οι μεταβατικές διοικήσεις σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, με πρόσωπα που κατά πληροφορίες θα είναι από το εσωτερικό δυναμικό των δύο οργανισμών. Στη συνέχεια θα υπάρξει δημόσια διεθνής πρόσκληση για τη στελέχωση των ΔΕΚΟ.
Πηγή: iefimerida.gr

Related posts