Monday, July 15, 2024
Home » Αναφορά “βόμβα” των Αμερικανών: “Αντεπίθεση τέλος – Οι Ουκρανοί έχουν κολοσσιαίες απώλειες” – Λοχίας: «Ζητούν συνέχεια εκκένωση – Κάηκαν όλα»

Αναφορά “βόμβα” των Αμερικανών: “Αντεπίθεση τέλος – Οι Ουκρανοί έχουν κολοσσιαίες απώλειες” – Λοχίας: «Ζητούν συνέχεια εκκένωση – Κάηκαν όλα»

0 comment

Η πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερή – Χάθηκε το 30% των Leopard και το 20% των Bradley!

“Death Zone” η Κεντρική Ζαπορίζια: Οι Ουκρανοί διέρρηξαν την ρωσική άμυνα στο Rabotino και ανακατέλαβαν το Ριβνόπιλ με βαρύ «φόρο αίματος» (vid, εικόνες)

Δημοσίευμα βόμβα των New York Times που παραθέτει στοιχεία Αμερικανών και άλλων ΝΑΤΟϊκών Αξιωματούχων αποδομεί πλήρως την ουκρανική αντεπίθεση σημειώνοντας πως αυτή σταμάτησε εξαιτίας των κολοσσιαίων απωλειών του Κιέβου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι και αναλυτές παραθέτουν συγκλονιστικά στοιχεία τονίζοντας ότι μέχρι τώρα έχει χαθεί το 20% των Bradley και το 30% των Leopard! Και αυτό με το “καλημέρα” της αντεπίθεσης.

Δείτε για παράδειγμα το νέο βίντεο από την Ζαπορίζια. Ουκρανική ομάδα ζητά επειγόντος εκκένωση μετά από αποτυχημένη επίθεση. Aυτό το μοτίβο επαναλαμβάνεται πλέον συνέχεια ειδικά στο μέτωπο της Ζαπορίζια.

Οι Ουκρανοί μετά τις μεγάλες απώλειες σε άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, χρησιμοποιούν κυρίως Πεζικό όπως κατέγραψε και χτες το WarNews247.

Aλλά και εκεί επικρατεί χάος. Μια σκέτη τραγωδία όπως την περιέγραψε και προχτές ο Βρετανός μισθοφόρος.

NYT: Με το “καλημέρα”, οι Ουκρανοί έχασαν το 20% των όπλων τους

Σύμφωνα με τους NYT, στις αρχές της αντεπίθεσης, η Ουκρανία έχασε έως και το 20 τοις εκατό των όπλων  της. Το ποσοστό έπεσε καθώς η αντεπίθεση επιβραδύνθηκε και οι διοικητές άλλαξαν τακτική.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες της αντεπίθεσης της Ουκρανίας, το 20% των όπλων που έστειλε στο πεδίο της μάχης υπέστη ζημιές ή καταστράφηκε, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει μερικές από τις δυτικές μηχανές – άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού – με τα οποία οι Ουκρανοί υπολόγιζαν να νικήσουν τους Ρώσους.

Το εκπληκτικό ποσοστό των απωλειών μειώθηκε σε περίπου 10% τις επόμενες εβδομάδες, είπαν οι αξιωματούχοι.

Η βελτίωση προέκυψε επειδή η Ουκρανία άλλαξε τακτική, εστιάζοντας περισσότερο στην καταστροφή των ρωσικών δυνάμεων με πυροβολικό και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς αποφεύγοντας εχθρικά ναρκοπέδια και το ρωσικό πυροβολικό.

Διαβάστε επίσης: “Κρεατομηχανή” η Ζαπορίζια: Δεύτερη μεγάλη σφαγή ουκρανικών δυνάμεων – Οι Ρώσοι έπνιξαν στο αίμα τρία κύματα επιθέσεων με εκατόμβες νεκρών (vid)

Ουκρανός Λοχίας: «Κάηκαν όλα»

Αλλά αυτά τα καλά νέα συσκοτίζουν ορισμένες ζοφερές πραγματικότητες. Οι απώλειες έχουν επίσης επιβραδυνθεί επειδή η ίδια η αντεπίθεση έχει επιβραδυνθεί – και μάλιστα σταμάτησε κατά τόπους – καθώς ουκρανοί στρατιώτες αγωνίζονται ενάντια στην τρομερή άμυνα της Ρωσίας.

Και παρά τις απώλειες, οι Ουκρανοί έχουν κάνει μέχρι στιγμής μόλις πέντε από τα 60 μίλια που ελπίζουν να καλύψουν για να φτάσουν στη θάλασσα στο νότο και να χωρίσουν τις ρωσικές δυνάμεις στα δύο

Ένας Ουκρανός στρατιώτης είπε σε συνέντευξή του αυτή την εβδομάδα ότι το drone της μονάδας του πήρε πλάνα από μισή ντουζίνα δυτικών τεθωρακισμένων που έπεσαν σε ενέδρα πυροβολικού νότια της πόλης Velyka Novosilka.

«Κάηκαν όλα», είπε ο στρατιώτης, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως Λοχίας Ιγκόρ.

«Όλοι ελπίζουν σε μια μεγάλη διείσδυση», είπε.

Η Ρωσία είχε πολλούς μήνες για να προετοιμαστεί για την αντεπίθεση και το μέτωπο είναι γεμάτο με νάρκες, παγίδες με άρματα μάχης και σκαμμένα χαρακώματα, ενώ ρωσικά αναγνωριστικά drones και επιθετικά ελικόπτερα πετούν από πάνω με μεγάλη συχνότητα.

Δεδομένων αυτών των οχυρώσεων, λένε οι ειδικοί, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουκρανία θα υποστεί σχετικά σοβαρές απώλειες στα πρώτα στάδια της εκστρατείας.

Διαβάστε επίσης: Πολέμησαν ηρωικά μέχρι τέλους: 11 λεπτά μαζικών απωλειών του ουκρανικού Στρατού – To πιο σπαραχτικό έως τώρα βίντεο (Σκληρές εικόνες 18+)

Παύση της αντεπίθεσης

Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Β.Ζελένσκι , αναγνώρισε ότι είχε γίνει μια σύντομη παύση στις επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την Δύση για την έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών και κάλεσε τους δυτικούς συμμάχους να επιταχύνουν τον ρυθμό των παραδόσεων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν αυτή την παύση και είπαν ότι οι Ουκρανοί άρχισαν να κινούνται ξανά, αλλά πιο στοχευμένα, πιο έμπειροι στην πλοήγηση στα ναρκοπέδια και έχοντας επίγνωση των κινδύνων απωλειών. Με την αποστολή πυρομαχικών διασποράς από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είπαν, ο ρυθμός μπορεί να επιταχυνθεί.

«Δεν είναι τόσο γρήγορο, αλλά δεν καθυστερεί καταστροφικά», δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας. «Κάνει ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος για να πολεμήσει μέσα από ναρκοπέδια προς τη ρωσική γραμμή».

Τα προβλήματα εστιάζονται στα αγροκτήματα στη νότια Ουκρανία, όπου διεξάγεται μεγάλο μέρος της αντεπίθεσης. Εκεί, τα οχήματα Bradley, πολυπόθητα από τους Ουκρανούς, πέφτουν πάνω σε αντιαρματικές νάρκες σε καθημερινή βάση, λένε στρατιώτες που έχουν πολεμήσει στην περιοχή.

Τα οχήματα, που ζυγίζουν περίπου 34 τόνους, έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν στρατιώτες μέσω περιοχών που εκτίθενται σε βολές πυροβολικού. Στο σχεδιασμό της ουκρανικής αντεπίθεσης, τα Bradley προορίζονταν να μεταφέρουν στρατιώτες σε ανοιχτά χωράφια για να φτάσουν στα ρωσικά χαρακώματα και σε αποθήκες.

«Τα αυτιά σου κουδουνίζουν και τα πράγματα μέσα πετούν τριγύρω», είπε ο  στρατιώτης Pvt. Serhiy, ο οποίος ζήτησε να αναγνωριστεί μόνο από το μικρό του όνομα και τον βαθμό του.

Επέζησε από μια τέτοια έκρηξη τον περασμένο μήνα σε μάχες νότια της πόλης Orikhiv στην περιοχή της Ζαπορίζια. Σε πολλές περιπτώσεις οι εκρήξεις προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα οχήματα, ακινητοποιώντας τα πολύ πριν προλάβουν να φτάσουν στις ρωσικές γραμμές.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν πει εδώ και καιρό ότι τα πρώτα 15 μίλια της ουκρανικής αντεπίθεσης θα είναι τα πιο δύσκολα, καθώς τα στρατεύματα που επιτίθενται χρειάζονται τρεις φορές περισσότερη δύναμη – είτε σε όπλα, είτε σε προσωπικό είτε και στα δύο – από τις αμυντικές δυνάμεις.

Ο ανώτατος στρατιωτικός αξιωματικός της Ουκρανίας, στρατηγός Valery Zaluzhny, εξέφρασε την απογοήτευσή του που η Ουκρανία μάχεται χωρίς δυτικά αεροσκάφη F-16. Αυτό άφησε τα ουκρανικά στρατεύματα ευάλωτα στα ρωσικά ελικόπτερα και στο πυροβολικό.

Στρατιωτικοί αναλυτές προειδοποίησαν ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την αντεπίθεση.

Διαβάστε επίσης: “Death Zone” η Κεντρική Ζαπορίζια: Οι Ουκρανοί διέρρηξαν την ρωσική άμυνα στο Rabotino και ανακατέλαβαν το Ριβνόπιλ με βαρύ «φόρο αίματος» (vid, εικόνες)

Ουκρανικές απώλειες

«Δεν σημαίνει ότι είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε η Καμίλ Γκραντ, εμπειρογνώμονας στον τομέα της άμυνας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και πρώην βοηθός γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η απουσία αεροπορικής υπεροχής και αεράμυνας που θα μπορούσαν να παράσχουν τα δυτικά μαχητικά για την επίθεση της Ουκρανίας σημαίνει «ότι τα ποσοστά απωλειών είναι πιθανό να είναι υψηλότερα από ό,τι σε άλλες συμβατικές συγκρούσεις».

Ο ακριβής αριθμός των όπλων και των τεθωρακισμένων οχημάτων που έχουν καταστραφεί στην αντεπίθεση, σε αντίθεση με τα «mobility kills» που μπορούν να επισκευαστούν, είναι μυστικά και οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έδωσαν αριθμούς, αν και συμφώνησαν στα ποσοστά των όπλων που χάθηκαν.

Για παράδειγμα, η 47η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία της Ουκρανίας, μία από τις τρεις μονάδες που εξοπλίστηκε και εκπαιδεύτηκε στη Δύση επρόκειτο να παραλάβει 99 Bradley, σύμφωνα με τα στρατιωτικά σχέδια των ΗΠΑ.

Δεδομένα από τον Oryx, έναν ιστότοπο στρατιωτικής ανάλυσης που μετρά μόνο απώλειες που έχει επιβεβαιώσει οπτικά, δείχνουν ότι 28 από αυτά τα Bradley έχουν εγκαταλειφθεί ή καταστραφεί, συμπεριλαμβανομένων 15, σε ένα χωριό στην επαρχία της Ζαπορίζια στις 8 και 9 Ιουνίου.

Η 47η Ταξιαρχία δέχτηκε επίθεση με ελικόπτερα ενώ εγκλωβίστηκε σε ναρκοπέδιο.

Έξι επιπλέον Bradley αναφέρθηκαν ότι εγκαταλείφθηκαν ή καταστράφηκαν στη Mala Tokmachka στις 26 Ιουνίου, αλλά οι ερευνητές του Oryx είπαν ότι αυτές οι απώλειες είχαν σημειωθεί νωρίτερα, αν και δεν είναι σαφές πότε ακριβώς.

Δεδομένου ότι η 47η ήταν η μόνη ταξιαρχία που αρχικά επρόκειτο να παραλάβει τα Bradley, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των αρχικών τεθωρακισμένων έχουν χαθεί — αν και όλα εκτός από επτά ανατινάχτηκαν σε ένα μόνο πεδίο μάχης.

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία χωρίς τέλος: Ουκρανικές δυνάμεις σφαγιάστηκαν εν ριπή οφθαλμού σε Ugledar, Gorlovka, Ζαπορίζια! – Ουκρανός στρατιώτης: Zoύμε Βιετνάμ!

«Είναι στη σφαίρα της πιθανότητας οι ουκρανικές δυνάμεις να έχουν δει απώλειες σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Dylan Lee Lehrke, αναλυτής της βρετανικής εταιρείας πληροφοριών ασφαλείας Janes, προσθέτοντας ότι ένα «σημαντικό» επίπεδο χαμένων οπλικών συστημάτων είναι γενικά χαρακτηριστικό των πολέμων φθοράς, όπως αυτό στην Ουκρανία.

Τα στοιχεία του Oryx δείχνουν ότι μόνο 24 άρματα μάχης καταστράφηκαν τον Ιούνιο, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυτικών.

Δέκα από αυτά ήταν γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard και αποναρκοθέτησης, δείχνουν τα στοιχεία.

Προφανώς, χάθηκαν στη μάχη της 33η Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, μία από τις τρεις μονάδες που αναπτύχθηκαν νωρίς και η οποία επρόκειτο να λάβει 32 Leopard όπως ανέφεραν τα έγγραφα στρατιωτικού σχεδιασμού των ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η ταξιαρχία έχασε το 30% των Leopards που της δόθηκε – όλα εκτός από δύο την πρώτη εβδομάδα των μαχών, δείχνουν τα στοιχεία του Oryx.

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι ο στρατός έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής βαθύτερα στις νότιες περιοχές του Ντόνετσκ, αλλά όχι περισσότερο από περίπου πέντε μίλια από την πρώην γραμμή του μετώπου στη Velyka Novosilka.

Πρέπει να διασχίσει ακόμη 55 μίλια για να φτάσει στην Αζοφική Θάλασσα, πρωταρχικός στόχος της ουκρανικής αντεπίθεσης για να κοπεί η χερσαία γέφυρα προς την Κριμαία.

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας προχωρούν επίσης σε δύο περιοχές στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Η μία είναι κοντά στο Orikhiv όπου έχει σταλεί ο κύριος όγκος των Bradley και των Leopards. Εκεί, ο στρατός της Ουκρανίας έχει προχωρήσει μόνο ένα μίλι.

 

 

 

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More