Πρώτα κάηκαν στην 111 ΠΜ οι ΕΔ & τώρα πνίγονται: Στον «βυθό» του θεσσαλικού κάμπου πολύτιμα μεταφορικά ελικόπτερα της ΑΣ

Τραγικές εικόνες από την «λίμνη» της Θεσσαλίας

Τραγικές είναι οι εικόνες από την βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, οι οποίες δείχνουν μεταφορικά ελικόπτερα Bell UH-1 Iroquois (ανεπίσημα Huey)  της Aεροπορίας Στρατού, να έχουν βουλιάξει στο βυθό του θεσσαλικού κάμπου.

Έτσι λοιπόν αντί να πετάνε πάνω από τις πληγείσες περιοχές και να προσφέρουν βοήθεια στους εγκλωβισμένους κατοίκους της Θεσσαλίας, κατέληξαν να… κολυμπάνε.

Έτσι καταλήγουν λοιπόν τα χρήματα του ελληνικού λαού, στον «πάτο».

Όλα αυτά την ίδια ώρα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας διαβεβαίωναν τους πολίτες ότι όλες οι στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονταν σε απόλυτη ετοιμότητα να προβούν σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης των εκατοντάδων εγκλωβισμένων πολιτών.

Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να υποστηρίξουν ότι ο λόγος που τα στρατιωτικά ελικόπτερα δεν είχαν απογειωθεί τις πρώτες ώρες ήταν οι κακές καιρικές συνθήκες!

Άφαντα και τα Super Puma τα οποία δεν πετάνε γιατί είναι ασυντήρητα, γεγονός που οφείλεται στην κυβερνητική επιλογή να αναθέσει την συντήρηση των στρατιωτικών ελικοπτέρων σε ιδιωτικό συνεργείο για το οποίο το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έδωσε έγκριση υλοποίησης της σχετικής σύμβασης, διότι το συγκεκριμένο συνεργείο δεν είναι πιστοποιημένο από την κατασκευάστρια εταιρεία!

Το οξύμωρο είναι ότι ενώ τα ελληνικά Super Puma βρίσκονται καθηλωμένα, ασυντήρητα και κανιβαλισμένα στα υπόστεγα, έσπευσαν για βοήθεια στους πληγέντες της Θεσσαλίας τα τρία ελβετικά πυροσβεστικά Super Puma που είχαν έρθει στον Έβρο για να συνδράμουν στην μάχη κατάσβεσης της φωτιάς στο Δάσος της Δαδιάς και τα οποία παρέμεναν στην Ελλάδα λόγω της κακοκαιρίας.

Σχετική ανακοίνωση για την συνδρομή τους στην Θεσσαλία έκανε η ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα και όχι οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές.