Home » ΠΑΦΟΣ: Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 30χρονη για υπόθεση 21 κιλών ναρκωτικών

ΠΑΦΟΣ: Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 30χρονη για υπόθεση 21 κιλών ναρκωτικών

by Michael Hadjimitsis
0 comment

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επέβαλε το μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο σε 30χρονη για υπόθεση παράνομης εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β, κατοχής με σκοπό την προμήθεια σε άλλο πρόσωπο συνολικού βάρους 21 κιλών και 115 γραμμαρίων.

Ανακοινώνοντας την ποινή, η Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των αδικημάτων που διέπραξε η κατηγορούμενη, σημειώνοντας πως η χρήση και διάδοση των ναρκωτικών βρίσκονται σε έξαρση, με αποτέλεσμα να καταστεί μάστιγα.

Θα πρέπει, ανέφερε, οι κοινωνικοί φορείς να εγκύψουν στο πρόβλημα και να εξεύρουν ριζικές λύσεις.

Δεν παραβλέπουμε το γεγονός, σημείωσε το Κακουργιοδικείο, ότι η 30χρονη είναι μητέρα ενός 6χρονου παιδιού που διαμένει στην Ελλάδα και τη επίβλεψη του έχει η μητέρα της, που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Όπως ανέφερε περαιτέρω, η κατηγορούμενη δεν έχει προηγούμενες καταδίκες, ωστόσο εξέφρασε την απορία της πώς η 30χρονη δέχτηκε να συμμετάσχει στη μεταφορά τόσο μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Διέταξε επίσης όπως οι ποινές συντρέχουν και όπως ληφθεί υπόψη ο χρόνος κράτησης της.

Στην αγόρευση του, είπε η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης, δικηγόρος Ανδρέας Παπαχαραλάμπους αναφέρθηκε στην άμεση παραδοχή των αδικημάτων από μέρους της πελάτισσας του, στην ταλαιπωρημένη της ζωή, στην απόκτηση παιδιού σε μικρή ηλικία και στο προηγούμενο λευκό της ποινικό μητρώο.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου ο οποίος αναφέρθηκε στη σοβαρότητα των αδικημάτων που αντιμετωπίζει η 30χρονη.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 27.9.2018 αστυνομικοί του υποκλιμακίου ΥΚΑΝ Αεροδρομίου Πάφου ευρίσκονταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου Πάφου και εντόπισαν την κατηγορούμενη ηλικίας 30 ετών, η οποία είχε αφιχθεί από την Αθήνα να αναμένει τις αποσκευές της στο χώρο παραλαβής αποσκευών και να συμπεριφέρεται νευρικά και ανήσυχα κατά τρόπο που τους δημιούργησε υποψίες ότι δυνατόν να μετέφερε κάτι παράνομο στις αποσκευές της.

Η κατηγορούμενη θεάθηκε να παραλαμβάνει από τον ιμάντα παραλαβής αποσκευών, δύο βαλίτσες χρώματος μαύρου, οι οποίες ήταν τυλιγμένες με νάιλον διαφανές σελοφάν και να κατευθύνεται προς την έξοδο της αίθουσας αφίξεων.

Η ΥΚΑΝ ενημέρωσε τον επιβλέποντα Τελωνειακό Λειτουργό, του υπέδειξε την κατηγορούμενη και του ζήτησε όπως ανακοπεί και ελεγχθεί, πράγμα που έγινε.

Ύστερα από διακριτική παρακολούθηση και μετά από έλεγχο, εντοπίστηκαν στην μία αποσκευή της μέσα σε σεντόνι χρώματος άσπρου με μαύρο, 13 νάιλον σακούλια, κλειστά αεροστεγώς, τα οποία περιείχαν ποσότητα πράσινης φυτικής ύλης κάνναβής. Αμέσως ο Τελωνειακός Λειτουργός, πληροφόρησε την κατηγορούμενη ότι η ανευρεθείσα ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης στις πιο πάνω συσκευασίες είναι κάνναβη της οποίας η κατοχή και εισαγωγή απαγορεύεται.

Εξάλλου, σε έλεγχο που ακολούθησε στη δεύτερη αποσκευής της 30χρονης, εντοπίστηκαν μέσα σε πετσέτα μπάνιου, χρώματος άσπρου, 10 νάιλον σακούλια κλειστά αεροστεγώς, τα οποία περιείχαν ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Η κατηγορούμενη ανακρινόμενη παραδέχτηκε ότι εισήγαγε τα ανευρεθέντα ναρκωτικά στην Κύπρο και θα τα μετέφερνε σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία όπου θα τα παρέδιδε σε άγνωστα της πρόσωπα. Επίσης εξέφρασε την επιθυμία να συνεργαστεί με την Αστυνομία με σκοπό τον εντοπισμό των τελικών παραληπτών των ναρκωτικών.

Ακολούθως με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας και σχετικής έγκρισης του Γενικού Εισαγγελέα διευθετήθηκε να γίνει ελεγχόμενη παράδοση με σκοπό τον εντοπισμό και σύλληψη των τελικών παραληπτών των ναρκωτικών.

Ωστόσο το ξενοδοχείο ήταν πλήρες και η κατηγορούμενη δεν θα μπορούσε να διαμείνει εκεί, ως εκ τούτου κατόπιν οδηγιών, δεν έγινε η ελεγχόμενη παράδοση.

Η κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, στην ανακριτική της κατάθεση ανέφερε ότι λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα διευθέτησε να μεταφέρει τα ναρκωτικά στην Κύπρο για λογαριασμό άλλου προσώπου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως στις 29.6.18 την προσέγγισε στην Θεσσαλονίκη πρόσωπο το οποίο φοβάται να κατονομάσει και της παρέδωσε τις δύο αποσκευές αναφέροντας της ότι εντός αυτών υπάρχει κάνναβη. Οι αποσκευές αυτές ήταν και οι δύο κλειδωμένες χωρίς να έχει η ίδια τα κλειδιά και τον κωδικό τους. Η συμφωνία που έκανε με το πρόσωπο αυτό ήταν να μεταφέρει τις δύο αποσκευές και εκεί σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία θα τις παρέδιδε έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ. Επίσης ανέφερε ότι το πρόσωπο αυτό στην Θεσσαλονίκη της παρέδωσε το εισιτήριο για την πτήση από Αθήνα προς Πάφο. Ακόμα ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόσωπο που της παρέδωσε τις αποσκευές στην Θεσσαλονίκη αλλά δεν μπορεί να το αναφέρει γιατί φοβάται για τη ζωή της ιδίας και του παιδιού της.

Σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους η φυτική ύλη που ανευρέθηκε είναι κάνναβη από την οποία δεν είχε εξαχθεί η ρητίνη συνολικού βάρους 21 κιλών και 115 γραμμαρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.