Home » Μπαγκλαντές: Άνθρωποι πέφτουν στο κενό από το φλεγόμενο κτήριο για να σωθούν

Μπαγκλαντές: Άνθρωποι πέφτουν στο κενό από το φλεγόμενο κτήριο για να σωθούν

by Michael Hadjimitsis
0 comment

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε 19όροφο ουρανοξύστη στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος των διασωστών.
«Ο απολογισμός ανέβηκε στους 17 νεκρούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χουρσίντ Αλάμ προσθέτοντας μάλιστα πως είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται.

Την ίδια ώρα, την αίσθηση της τραγωδίας επιτείνουν σοκαριστικά βίντεο στα οποία απαθανατίζονται εργαζόμενοι να πέφτουν στο κενό για να σωθούν, ενώ κάποιοι άλλοι επιχειρούν να κατέβουν χρησιμοποιώντας καλώδια εξωτερικά του πολυώροφου κτηρίου.

Παράλληλα, πολλοί από τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα γραφεία τους ή στην οροφή του κτηρίου «FR Tower» κουνούσαν με απόγνωση τα χέρια τους ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ενώ περαστικοί στεκόντουσαν έξω από το κτήριο και προσεύχονταν.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε έναν πύργο 19 ορόφων με επιχειρήσεις στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα.
«Δεκαεννέα μονάδες πυροσβεστών επιχειρούν στην περιοχή. Η πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό του Μπανγκλαντές μπήκαν και αυτά στη μάχη με τις φλόγες», διευκρίνισε ο Μοχάμαντ Ρούσελ, αξιωματούχος του κέντρου ελέγχου των πυροσβεστών της Ντάκα.
Ελικόπτερα μετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς και διάσωσης των παγιδευμένων που καταβάλλουν 22 μονάδες της πυροσβεστικής, σε συνεργασία με τον στρατό, την πολεμική αεροπορία, το πολεμικό ναυτικό και την αστυνομία.

«Η πυρκαγιά έχει σχεδόν τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Μιζανούρ Ραχμάν, αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.
«Καταφέραμε να αποτρέψουμε να επεκταθεί η φωτιά στα διπλανά κτήρια. Προς το παρόν δεν μπορούμε να μπούμε μέσα και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν υπάρχουν νεκροί στο εσωτερικό του κτηρίου», δήλωσε παράλληλα στο AFP και πάλι αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκεται εκεί.
Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν προς το παρόν άγνωστα. Σύμφωνα με το Xinhua, η πυρκαγιά ξέσπασε στον 7ο όροφο του κτιρίου «FR Tower», το οποίο στεγάζει γραφεία και εστιατόρια και επεκτάθηκε γρήγορα στους άλλους ορόφους γύρω στη 01:00 τοπική ώρα σήμερα.

Πολλοί φοιτητές έχουν συγκεντρωθεί εξάλλου για να βοηθήσουν στις προσπάθειες διάσωσης που καταβάλλουν οι πυροσβέστες και η αστυνομία.

Ο φοιτητής Φάισαλ Ριφαγιάτ δήλωσε ότι είδε τρεις ανθρώπους που προσπαθούσαν να γλιτώσουν σκαρφαλώνοντας έξω από τον όγδοο όροφο του κτηρίου λίγο μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αλλά ένας έπεσε και λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Ο Νάντα, ένας οικονομικός διευθυντής στην IT εταιρεία AAMRA, η οποία έχει γραφεία σε τέσσερις διαφορετικούς ορόφους του κτηρίου, δήλωσε ότι κατάφερε να διαφύγει μαζί με 20 συναδέλφους του.

Κοντά στο κτήριο αυτό βρίσκονται σταθμευμένα περίπου 100 ασθενοφόρα, ενώ οι πυροσβέστες χρησιμοποιούν μεγάλες κλίμακες για να σπάσουν παράθυρα και να δημιουργήσουν εξόδους διαφυγής για τους εγκλωβισμένους.

Την ίδια ώρα το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί έξω από τον πολυώροφο πύργο χειροκροτεί κάθε φορά που οι πυροσβέστες καταφέρνουν να βγάλουν έξω από το κτήριο έναν άνθρωπο.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτήρια είναι συχνές στο Μπαγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

https://twitter.com/khalid_pk/status/1111181109428174848
https://twitter.com/imJAhmed/status/1111191065459982336
https://twitter.com/JackGhiao/status/1111185984001986560

ΠΗΓΗ:CNN

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.