Home » ΛΑΡΝΑΚΑ: Στη φυλακή άντρας που εκβίαζε γυναίκα και δημοσιοποίησε γυμνές φωτογραφίες της

ΛΑΡΝΑΚΑ: Στη φυλακή άντρας που εκβίαζε γυναίκα και δημοσιοποίησε γυμνές φωτογραφίες της

by Michael Hadjimitsis
0 comment

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων σε 37χρονο από την Ελλάδα, ο οποίος βρέθηκε ένοχος σε 4 κατηγορίες που αφορούν απαίτηση περιουσίας με απειλές με σκοπό την κλοπή, απειλή και αποστολής δια δημόσιου δικτύου επικοινωνιών απειλητικού μηνύματος.

Σε γραπτό ανακοινωθέν του Κακουργιοδικείου αναφέρεται πως η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ενοχή σε δύο άλλες κατηγορίες που αφορούν αποστολή δια δημοσίου δικτύου επικοινωνιών απειλητικού μηνύματος.

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος βρέθηκε ένοχος ότι εκβίαζε 33χρονη από τη Λάρνακα να του δώσει το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ, απειλώντας την να δημοσιοποιήσει γυμνές φωτογραφίες της, κάτι που τελικά έπραξε.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2017, ο κατηγορούμενος, με ψεύτικο προφίλ στο facebook, και με χρηματικές υποσχέσεις, έπεισε την 33χρονη, η οποία όπως του ανέφερε είχε άμεση ανάγκη από χρήματα, να του αποστείλει γυμνές φωτογραφίες της.

Ωστόσο στη συνέχεια αντί να της δώσει χρήματα, ο κατηγορούμενος άρχισε να απαιτεί ποσό 600 ευρώ, που σύμφωνα με τον ίδιο η κοπέλα του όφειλε, απειλώντας την ότι αν δεν έπαιρνε τα χρήματα, θα δημοσιοποιούσε τις γυμνές φωτογραφίες της στην οικογένεια και το χωριό της, προκαλώντας έτσι βλάβη στην υπόληψη της.

Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου αναφέρεται ότι ο 37χρονος έστειλε απειλητικό μήνυμα και στον αδελφό της 33χρονης, σύμφωνα με το οποίο θα κοινοποιούσε τις γυμνές φωτογραφίες της στη δουλειά του, στα πεθερικά του και στο χωριό όπου διέμεναν.

Τελικά ο κατηγορούμενος και ύστερα από ένα μήνα απειλητικών μηνυμάτων, διέρρευσε τις φωτογραφίες της 33χρονης στον αδελφό της, στη σύζυγό του και σε μια φίλη της.

Μετά από τη διαρροή των φωτογραφιών η 33χρονη κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με την απόφαση του Κακουργιοδικείου «ο κατηγορούμενος δεν χρησιμοποίησε φυσική βία ή απείλησε για τη χρήση βίας εναντίον της παραπονούμενης, γεγονός που λήφθηκε υπόψη ως μετριαστικός παράγοντας στην επιβολή της ποινής. Καθόλου όμως δεν παραγνωρίζεται η ψυχολογική βία που άσκησε στην παραπονούμενη και μάλιστα για ένα ολόκληρο μήνα, διάστημα κατά το οποίο ο κατηγορούμενος πολιόρκησε ψυχολογικά τη γυναίκα και την έθεσε σε καθεστώς τρομοκρατίας».

Στην ανακοίνωση του Δικαστηρίου αναφέρεται ακόμα ότι «η ευρεία και διαδεδομένη χρήση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από ανυποψίαστους πολίτες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, αποτελούν δυνητικά τα υποψήφια θύματα τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών. Το στοιχείο της αποτροπής και της αυστηρής τιμωρίας τέτοιων εγκληματικών συμπεριφορών, θα πρέπει αναπόδραστα να προβάλει ως επιβεβλημένο καθήκον» σημειώνεται.

Προστίθεται ακόμα ότι «η προστασία του κοινού και των χρηστών των διαφόρων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αποτελεί προεξάρχον στοιχείο και δια της επιβολής αποτρεπτικών ποινών, θα πρέπει να αποστέλλονται τα κατάλληλα μηνύματα. Ουδόλως αμελητέα είναι και μια άλλη πτυχή της υπόθεσης, η ιδιωτικότητα της προσωπικής ζωής και το απόρρητο της επικοινωνίας εκάστου, είναι δικαιώματα συνταγματικώς κατοχυρωμένα. Πολύ δε περισσότερο» σημειώνεται «όταν αντικείμενο τούτων είναι προσωπικές και ευαίσθητες στιγμές που έχουν να κάνουν με γενετήσιες ορμές».

Στην ανακοίνωση του το Δικαστήριο αναφέρει επίσης ότι «στιχομυθία, αλληλογραφία, φωτογραφίες ή άλλα μέσα επικοινωνίας που δυνατό να απεικονίζουν προσωπικές στιγμές, δεν νοείται να καθίστανται αντικείμενο απαιτήσεως περιουσίας και απειλών εναντίον του προσώπου που εμπλέκεται».

Σημείωσε ακόμα ότι «όσο και αν η κοινωνία έχει προοδεύσει και απελευθερωθεί, η ιδιωτικότητα, ιδιαιτέρως για τέτοιο ζήτημα, παραμένει δικαίωμα, συναρτάται με την αξιοπρέπεια του προσώπου και δεν νοείται αποδοχή εξευτελιστικής και μειωτικής συμπεριφοράς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.