Home » Επιλεκτική εγγραφή θεμάτων από τον Δήμαρχο Πάφου

Επιλεκτική εγγραφή θεμάτων από τον Δήμαρχο Πάφου

by Michael Hadjimitsis
0 comment

Δείτε αυτούσια την επιστολή που έχει αποστείλει ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Χατζημιτσής στον Δήμαρχο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:

Ημερ. 18 Φεβρουαρίου 2019
Προς: Δήμαρχο Πάφου
ΜΕΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΦΟΥ

Θέμα: Εγγραφή θεμάτων για την επόμενη ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου Πάφου.

Κύριε Δήμαρχε

Με βάση το άρθρο 22 των κανονισμών του περί Συγκλήσεως και Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου του 1997, «οποιοσδήποτε Σύμβουλος επιθυμεί την εγγραφή και συζήτηση θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να ζητεί τούτο είτε με επιστολή του προς τον Δήμαρχο τουλάχιστο τρεις ημέρες πριν από τη συνεδρίαση στην οποία επιθυμεί συζήτηση του θέματος είτε κατά την διάρκεια οποιασδήποτε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση.»

Επί τούτου, λυπούμαι να παρατηρήσω ότι παρόλο που έχω πολλές φορές αιτηθεί γραπτώς την συζήτηση διαφόρων θεμάτων, αυτά δεν έχουν συζητηθεί.

Καλώ και ζητώ ως εκ τούτου όπως γίνει η ένταξης των ακολούθων θεμάτων στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις της Ολομέλειας.

Οι συζητήσεις επιβάλλεται να ξεκινήσουν. Να ενταχθούν σε ημερήσια διάταξη. Όπου χρήζει, μπορούμε να συνεχίζουμε την συζήτηση επί αυτών στις επόμενες συνεδριάσεις. Όπως γίνεται με πολλά άλλα θέματα.

ΘΕΜΑΤΑ
1. Διοργάνωση πανδημοτικής συγκέντρωσης για παρουσίαση του έργου του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έτη 2017-2018.

2. Λήψη απόφασης για ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων και δημοσιοποίησης πρακτικών.

3. Ενημέρωση από τον Δήμαρχο γιατί δεν εκτέλεσε την απόφαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου όσον αφορά το θέμα με τα περίπτερα.

4. Ενημέρωση για την τύχη της προτομής Ιακωβίδη. Θυμίζω ότι η προτομή αφαιρέθηκε κατά τη διάρκεια υλοποίησης συγκεκριμένων πολεοδομικών έργων. Που βρίσκεται η προτομή; Πότε υπολογίζεται να γίνει η επανεγκατάσταση της αφού το χρονικό διάστημα που μας έχετε δώσει έχει παρέλθει;

5. Ενημέρωση για το περιεχόμενο όλων των επιστολών απαιτήσεων, των Εργολάβων, όπως αυτές κατατέθηκαν στο κεντρικό Δημοτικό αρχείο. Αναφέρομαι στους εργολάβους στους οποίους ανατέθηκαν οι εργασίες για την αποπεράτωση όλων των μεγάλων πολεοδομικών έργων που έγιναν στην πόλη μας από το έτος 2015 μέχρι και σήμερα. Παρουσίαση των επιστολών στο Δημοτικό Συμβούλιο.

6. Απομάκρυνση μουσουλμανικού τεμένους από την περιοχή της Κάτω Πάφου (50 μέτρα από στήλη αποστόλου Παύλου) και στέγασή του σε άλλο σημείο.

7. Προκύρηξη διαγωνισμού για την κατασκευή στεγάστρων κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου στο εμπορικό κέντρο. Εξωραϊσμός και αποκατάσταση όλων των τ/κ καταστημάτων στις οδούς Αλφρέδου, Νικοκλή και Κώστα Γεωργίου στο εμπορικό κέντρο. Λήψη απόφασης για το ετοιμόρροπο κτήριο επί της Κώστα Γεωργίου-Θέμα ασφάλειας των διερχομένων.

8. Άμεση λήψη απόφασης για νομικό σύμβουλο.

9. Δημιουργία χώρου στάθμευσης επί της Γρίβα Διγενή και προκήρυξη διαγωνισμού για ασφαλτόστρωση του.

10. Καλύτερος ηλεκτροφωτισμός όλων των λεωφόρων της πόλης.

11. Διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις μεγαλοεπιχειρηματιών, που είναι ήδη γνωστές στο δημοτικό συμβούλιο, αφού έχουν ήδη καταγραφεί στα πρακτικά. Η έρευνα θα καταδείξει και αν υπάρχουν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οι οποίες και πρέπει να καταγγελθούν για διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές.

12. Δυναμική παρέμβαση για την διεκδίκηση του ΑΞΙΚ, το οποίο πρέπει να χωροθετηθεί στον χώρο του παλαιού αστυνομικού σταθμού και εάν δεν είναι αρκετός ο χώρος να αξιοποιηθούν και διπλανά κτίρια, με στόχο την τόνωση του εμπορικού κέντρου.

13. Προκήρυξη διαγωνισμού για την θέση του Δημοτικού Ιατρού. Γιατί κόλλησαν οι διαδικασίες, μήπως υπάρχουν σκοπιμότητες; Σε άλλες διαδικασίες ο Δήμος κινείται πολύ γρήγορα.

Μιχάλης Χατζημιτσής,
Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου
Κίνησης Σωτηρίας Πάφου

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00

Adblock Detected

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.