Saturday, March 22, 2025
Home » Συνέδριο στην Κύπρο του Διεθνούς Οργανισμού Εταιρειών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

Συνέδριο στην Κύπρο του Διεθνούς Οργανισμού Εταιρειών Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

0 comments

Στο περιθώριο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διεξάγεται στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ και S&D) είχε συνάντηση με τον επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του «Διεθνούς Οργανισμού Εταιρειών Παραγωγής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» (IOGP), κ. François-Régis Mouton.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ενεργειακή σημασία της Ανατ. Μεσογείου και στα υπό εξέλιξη έργα και σχεδιασμούς της Κύπρου σε συνεργασία με άλλα κράτη της περιοχής, τόσο εντός ΕΕ όσο και εκτός, όπως η Αίγυπτος και τοΙσραήλ. Στην συζήτηση αναδείχθηκε η επιτακτική ανάγκη αξιοποίησης της Μεσογείου ως προμηθευτή ενέργειας και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η περιοχή για την Ευρωπαϊκή Ένωση στα επόμενα χρόνια και μακροπρόθεσμα.

Τέλος, συμφωνήθηκε όπως ο Κύπριος Ευρωβουλευτήςφιλοξενήσει στην Κύπρο τον ερχόμενο Οκτώβριο 2025, συνέδριο του «Διεθνούς Οργανισμού Εταιρειών Παραγωγής Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου», στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το Ευρωπαϊκό Προεδρείο και εταιρείες-μέλη του Οργανισμού καθώς και εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων χωρών και άλλων οργανισμών του τομέα, ενόψει και της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00